Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Descarten fer concessions als ocupes de Reus

La CUP fa mediació i el govern no els reconeix els requisits de vulnerabilitat

Agents de la Guàrdia Urbana conversaven ahir amb els ocupes dels pisos Agents de la Guàrdia Urbana conversaven ahir amb els ocupes dels pisos ACN
Societat Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Divendres, 11 Agost 2017 08:16

Continua el conflicte per l’ocupació de pisos al carrer de Joan Coromines de Reus. Malgrat que la CUP va anunciar ahir, en roda de premsa, la seva mediació per reubicar les famílies en altres pisos buits del BBVA, el govern municipal va enviar un comunicat en el qual denunciava la “deslleialtat de la CUP” i on negava que les gestions cupaires siguin vàlides.

En aquest sentit, els serveis socials municipals ja havien atès representants dels ocupants il·legals, i a la nota s’assegurava que aquests “no reuneixen les condicions legals perquè se’ls reconegui la vulnerabilitat sobrevinguda que preveu la llei 24/2016”. A més, s’afirmava que només pot fer informes de vulnerabilitat als empadronats a Reus, un extrem que no es dona en aquest cas.

D’aquesta manera, el consistori reusenc rebutjava, a la pràctica, la mediació dels cupaires amb una gestoria externa del BBVA, entitat que es troba en procés de traspàs de la titularitat dels habitatges. De fet, aquesta mediació només informa del procés per accedir a un lloguer assequible, però és l’Ajuntament de Reus qui vetlla pel compliment dels requisits. Des del BBVA també asseguraven no haver donat cap ordre per tallar el subministrament de l’aigua i la llum als ocupes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: