Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc desafia la pluja i reclama el túnel al coll de Lilla

L’alcalde montblanquí anuncia que portarà Foment davant la justícia cada cop que hi hagi una nova víctima mortal

La protesta es va iniciar a la rotonda d'accés a l'AP-2 i, des d'allí, va anar cap a la C-14 La protesta es va iniciar a la rotonda d'accés a l'AP-2 i, des d'allí, va anar cap a la C-14 JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Societat El Punt Avui/ACN
Dilluns, 24 Juliol 2017 08:00

Unes dues-centes persones van desafiar la pluja ahir a la tarda i van tallar la carretera a Montblanc per reclamar la represa de les obres del túnel del coll de Lilla, que ha de connectar l’Alt Camp amb la Conca de Barberà a través de la nova autovia, l’A-27.

Durant l’acte de protesta, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va demanar que Foment deixi de banda excuses i reprengui les obres i va dir que els portaran davant la justícia cada cop que hi hagi una víctima mortal a l’entorn. En la concentració, hi han participat alcaldes, transportistes, sindicats i representants de Juneda o les Borges Blanques, que també han demanat el rescat de l’AP-2 entre Montblanc i Lleida.

La mobilització arriba després d’un parell de mesos de les obres paralitzades al coll de Lilla, fet que l’alcalde de Montblanc troba “intolerable”, sobretot perquè en els últims dies hi ha hagut un repunt d’accidents mortals a les carreteres afectades per la no construcció del túnel.

Per pressionar Foment, Andreu va anunciar que prendran accions legals cada vegada que hi hagi un accident mortal: “Presentarem una querella contra el delegat de Foment a Catalunya i contra el director de l’obra perquè trobem intolerable que, després de tot el que està passant, es permeti dir que aturen l’obra com si res.”

Segons l’alcalde, les obres podrien quedar paralitzades durant un any per un cúmul d’arguments que el territori considera injustificat: “Ara diuen que hi ha les argiles, però saben que hi eren les argiles des del 2003; ara s’han inventat que hi ha les pissarres toves. Jo aquest concepte geològic encara no sé quin és.” Andreu va reivindicar que es posi en marxa la perforació del coll de Lilla i que s’estudiï de quina manera immediata es poden alliberar els peatges de Montblanc a Lleida i de les Borges a Lleida.

L’alcalde va explicar que les empreses del territori tenen la mateixa inquietud i que volen que les obres es reprenguin immediatament. Andreu va admetre que quan es reuneix amb SIMO o Rifacli no li pregunten per la independència ni el referèndum sinó pel coll de Lilla. “Els he de dir que, si mana el PP, no sé quan farem el coll de Lilla. Potser mai”, va dir l’alcalde després de denunciar un to “desagradable” del Ministeri de Foment, el qual, quan se li han reclamat explicacions, ha respost: “A partir del dia 2 d’octubre, ja decidirem nosaltres.”

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: