Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

Gas Natural notifica 29 casos de vulnerabilitat energètica a Reus

La convocatòria d’enguany de subvencions per a subministraments amplia a sis mesos el termini per presentar sol·licituds

Una dona passa per davant de la seu de Gas Natural, a Reus, el novembre passat Una dona passa per davant de la seu de Gas Natural, a Reus, el novembre passat JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Societat
Dijous, 25 Mai 2017 07:53

Mesos després de la mort de l’àvia reusenca que tenia els serveis de llum i agua tallats, el consistori va anunciar ahir que Gas Natural li ha fet arribar recentment una llista de vint-i-nou famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat energètica. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, va assenyalar que cadascun dels casos “ha de ser tractat de manera individual” i va instar novament l’Estat i les companyies a “asseure’s per treballar en equip”. La revelació va tenir lloc durant la presentació de la convocatòria de subvencions contra la pobresa energètica, que fins ara era d’un mes i que s’ha ampliat a sis. “D’aquesta manera, més gent se’n podrà beneficiar”, va destacar. La partida inicialment prevista és de 143.000 euros.

Pel que fa als requisits per poder aspirar a la subvenció, Vilella va explicar que els sol·licitants han d’haver estat empadronats els dos darrers anys a l’habitatge pel qual demanen les ajudes. En aquesta línia, va detallar que la unitat familiar no podrà superar el llindar de renda de 7.967,73 euros en el cas d’un o dos membres, de 10.358,05 si aquesta està formada per tres persones o de 12.748,37 si en són quatre o més. L’import de la subvenció, va afegir-hi Vilella, cobrirà una part de les factures entre els mesos de desembre del 2016 i març del 2017 i es destinarà als beneficiaris amb factures de llum i gas ja pagades. Per a les unitats d’un individu, la màxima quantitat mensual subvencionada serà de 45 euros. Si és de dues o tres persones, de 52,5, i si la unitat té quatre o més membres, de 60 euros.

Consum energètic responsable

Vilella va exposar ahir que els sol·licitants dels ajuts hauran d’assistir (en un termini màxim d’un mes després d’haver presentat la documentació per aspirar a la subvenció) al servei d’assessorament energètic o als tallers que ja es fan de fa temps i que se centren en l’eficiència energètica. L’any 2016, l’Ajuntament va concedir 2.509 ajuts diferents a la ciutadania per combatre la pobresa energètica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: