Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Judici pels aldarulls de la vaga general del 2012

Acusen tres persones d'un delicte de desordre públic per les destrosses vinculades a un piquet informatiu

Una quarantena de persones es van concentrar ahir a la porta del jutjat Una quarantena de persones es van concentrar ahir a la porta del jutjat JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Societat Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 25 Març 2017 08:10

Tres persones que van participar en un piquet informatiu en la vaga general del novembre del 2012 van ser jutjades ahir a Tarragona per un presumpte delicte de desordre públic com a conseqüència dels aldarulls que es van produir a la ciutat. Tots tres encausats formaven part d'un mateix piquet informatiu, i la fiscalia demana per a ells un any i mig de presó i una multa de 160 euros per danys. A banda, l'Ajuntament de Tarragona, present com a acusació particular, sol·licita una indemnització per responsabilitat civil de 6.710 euros, i Catalunya Caixa reclama 1.794 euros pel trencament d'un vidre a un dels acusats.

En la seva defensa, els advocats dels tres acusats van al·legar que no hi havia proves que relacionessin de manera directa els encausats amb els danys, i van denunciar que la petició de l'Ajuntament els fa responsables de diferents destrosses que es van produir durant la jornada de vaga.

El judici, que es va celebrat al jutjat penal número 1, va ser precedit per una concentració de suport en què van participar una quarantena de persones. La decisió del jutge d'impedir l'entrada de públic a la sessió, però, va provocar alguns moments de tensió a l'entrada al jutjat.

Dels aldarulls de la vaga general del 2012 també està pendent el judici per la presumpta agressió a un menor d'edat, que hauria rebut cops d'agents dels Mossos d'Esquadra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: