Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Oliva acull l’exposició ‘Europa fa un milió d’anys’

Una mostra itinerant que ja ha rebut més de 90.000 visites

Algunes escenografies de la vida quotidiana a la prehistòria que inclou la mostra 'Europa fa un milió d'anys' Algunes escenografies de la vida quotidiana a la prehistòria que inclou la mostra 'Europa fa un milió d'anys' CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Divendres, 12 Gener 2018 10:37

L’exposició ‘Europa fa un milió d’anys’ arriba al monestir de Santa Maria al municipi de Santa Oliva a partir del dissabte 13 de gener. La mostra té l’objectiu d’ensenyar de forma didàctica i atractiva com era Europa fa un milió d’anys, i ja l’han visitada més de 90.000 persones després d’haver-se exhibit en altres localitats de Catalunya.

El visitant podrà conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, la seva diversitat i com convivien animals ara mítics, com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor. Així doncs, a través de plafons i reproduccions es constata com es van configurar els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques en diferents localitzacions geogràfiques. El muntatge expositiu compta amb recreacions de paisatges de l’època i diferents escenografies, destaquen reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor.

Aquesta exposició itinerant produïda per l’Institut català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, arriba a Santa Oliva en el marc del programa ‘Exposicions itinerants’ que la Diputació de Tarragona posa a disposició dels ajuntaments. Aquesta iniciativa busca fomentar el dinamisme cultural i fer arribar l’oferta expositiva arreu de la demarcació. La inauguració, el dissabte 13 de gener a les 18 hores, comptarà amb la presència de Lluís batista, arqueòleg i museòleg de l’IPHES.

La mostra es podrà visitar fins al 31 de gener, els dissabtes i diumenges de les 18.30 hores a les 20 hores, es podran concertar visites a través de l’Ajuntament de Santa Oliva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: