Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Donació de documents del compositor Xavier Vidal a l’Arxiu de Reus

El conjunt comprèn més de 350 peces musicals del director de la Banda de Música Municipal, des de mitjans del segle XIX a mitjans del segle XX

Acte de presentació de la donació del fons documental a l'Arxiu Municipal de Reus Acte de presentació de la donació del fons documental a l'Arxiu Municipal de Reus Cedida
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Desembre 2017 11:32

L’Arxiu Municipal de Reus rep la donació de la documentació pertanyent a Xavier Vidal Fargas, el músic, professor i compositor que va ser director de la Banda de Música municipal de la ciutat durant més de 40 anys. El conjunt documental comprèn unes 350 peces musicals: sardanes, òperes, composicions arranjades per a banda, una desena de llibres i fotografies; amb un abast d’entre mitjans del segle XIX i mitjans del segle XX. Aquesta donació feta per la família Vidal Gil, permetrà disposar d’una nova perspectiva de l’evolució de la formació i la interpretació musical a la ciutat de Reus, des de la dècada dels 1920 fins als anys 1960.

Actualment, l’Arxiu Municipal té dipositat el fons de la Banda de Música de la Ciutat de Reus amb més d’un miler de peces musicals. Com a conseqüència de la seva presentació pública, la família Vidal Gil va plantejar la possibilitat d’ingressar la documentació musical que conservaven. Es va  valorar l’estat de conservació d’aquesta documentació i es va procedir a fer el trasllat a les dependències de l’Arxiu després de verificar-se la seva importància.

Fins al moment, s’ha procedit a fer una neteja de la documentació i s’ha canviat a noves unitats d’instal·lació. Per la seva conservació preventiva, es preveu utilitzar material específic, com les camises de paper barrera utilitzades en el tractament del fons de la Banda de Música de la Ciutat de Reus, per tal de resguardar la documentació. A principis de 2018 es començarà l’inventari detallat sobre el contingut de la documentació, classificar-la i descriure-la. Una vegada inventariat el fons, es donarà a conèixer en un acte públic i es posarà a disposició de consulta pública.

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, remarca que accions com les de la Família Vidal Gil “suposen un enriquiment del patrimoni documental musical, tant a nivell de ciutat com de país” i ha afegit que “denoten el desig de posar a l’abast dels ciutadans una part de la nostra pròpia història, de la història musical de la ciutat de Reus”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: