Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Homenatge a l’IPHES pels seus 20 anys al jaciment del Molí del Salt de Vimbodí i Poblet

El Centre d’Estudis de la Conca reconeix la seva activitat científica amb un article a la revista ‘Aplec de Treballs’

Imatge d'arxiu d'una excavació al Molí del Salt, a Vimbodí i Poblet Imatge d'arxiu d'una excavació al Molí del Salt, a Vimbodí i Poblet IPHES
Patrimoni Redacció Infocamp
Dilluns, 18 Desembre 2017 11:16

El Centre d’Estudis de la Conca ha homenatjat l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) per l’activitat científica que des de fa 20 anys duu a terme un dels seus equips al jaciment El Molí del Salt, ubicat al municipi de Vimbodí i Poblet. El reconeixement inclou un article a la revista ‘Aplec de Treballs’ que edita el mateix Centre d’Estudis i que s’ha presentat aquest diumenge 17 de desembre al Museu Arxiu de Montblanc.

L’article explica com els investigadors es van adonar de la importància que podia tenir El Molí del Salt, quins van ser els primers passos per engegar l’excavació i com s’han anat succeint i què han aportat les següents campanyes. L’escrit el signen Manuel Vaquero i Susana Alonso com a representants del Grup de Recerca Arqueològica de la URV-IPHES al Molí del Salt i codirectors de les excavacions en aquest jaciment.

El president del Centre d’Estudis de la Conca, Josep Paria Grau ha manifestat que “és una manera senzilla de reconèixer la feina que ha realitzat l’IPHES, perquè amb les seves excavacions i els articles científics que publiquen sobre les troballes al Molí del Salt han projectat la comarca internacionalment”. En aquest sentit, el Molí del Salt inclou una col•lecció de més d’una vintena de peces d’art moble que han convertit el jaciment en un referent per l’estudi de l’art moble paleolític al conjunt de la península Ibèrica. Entre les peces descobertes, sobresurt una placa d’esquist que representa el mapa d’un campament de caçadors de fa més de 13.000 anys, únic al món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: