Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Neolític més antic de la península al jaciment del Cavet de Cambrils

La troballa correspon a les ocupacions neolítiques més antigues / L'excavació està oberta al públic, de dilluns a divendres al matí fins al 13 de desembre, en què finalitzen els treballs

Excavació al jaciment del Cavet de Cambrils Excavació al jaciment del Cavet de Cambrils IPHES
Patrimoni Redacció Infocamp
Dijous, 30 Novembre 2017 12:25

L'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) està realitzant una nova campanya d'excavació arqueològica al jaciment del Cavet a Cambrils, en què s'han identificat evidències de les restes neolítiques més antigues de la península Ibèrica. Els treballs, que van començar el 27 de novembre, estaran oberts al públic, de dilluns a divendres, de 9 h a 15 h, fins al dia 13 de desembre, en què finalitza l'excavació.

L'objectiu del projecte és continuar i ampliar l'excavació iniciada en campanyes anteriors al mateix jaciment, en què s'han fet abundants troballes del període neolític. Aquesta intervenció arqueològica està finançada i coordinada per l'Ajuntament de Cambrils a través del Museu d'Història de Cambrils.

Restes d'indústria, fauna i un possible fossat defensiu de fa 6.800 anys

Aquests treballs han permès constatar que efectivament es tracta d’un indret del jaciment molt interessant perquè s’hi documenta una seqüencia de, fins al moment, 13 nivells que han proporcionat abundant material arqueològic, principalment ceràmiques i indústria lítica, i en menor mesura, restes de fauna, malacofauna i carbons principalment del període neolític, en la que també s’hi ha identificat un possible fossat defensiu construït a l’inici de l’assentament, en el neolític antic, que les datacions realitzades indiques seria de fa 6.800 anys, pel que es tractaria de les estructures d’aquestes característiques més antigues documentades.

Precisament per intentar confirmar la hipòtesi de l’existència del fossat i localitzar altres punts d’interès arqueològic, enguany també hi ha previst obrir noves cales en el mateix sector on s’està intervenint. També es realitzaran estudis topogràfics i s’actualitzarà la planta completa del jaciment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: