Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Localitzen un tram de la pista del Circ Romà a les obres del carrer Salines de Tarragona

La zona té una superfície de prop de 20 metres de llarg i mig metre d’amplada

Imatge d'una part del tram de la pista del Circ Romà Imatge d'una part del tram de la pista del Circ Romà CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Novembre 2017 16:08

Les obres del carrer Salines han posat al descobert un tram de la pista del Circ Romà. En l’extensió de prop de 20 metres de llarg i mig metre d’amplada s’hi ha localitzat una superfície rocosa allisada. Tal com explica l’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, “en les primeres observacions realitzades ens indica una singularitat del circ de Tarragona i és que la superfície va ser regularitzada i allisada perquè les quadrigues poguessin córrer directament sobre la roca sense la capa preparada d’arena que s’ha localitzat en altres trams del mateix Circ”. El tram descobert estaria pròxim a la zona de sortides de les curses i a l’inici del gir del circuit.

L’arqueòloga d’EOS Arqueologia responsable de l’excavació, Judit Ciurana, ha explicat que la troballa permetrà complementar la documentació i interpretació del monument i també reconstruir l’evolució urbana de la zona, analitzant les diferents capes de terra que cobrien la pista. En els primers estudis s’han detectat peces de ceràmica dels segles XVII i XVIII i també alguna peça de ceràmica residual dels segles V i VI després de Crist. Per la seva part, la tinent d’alcalde de Patrimoni, Begoña Floria, ha destacat el fet que el tram s’ha conservat en bones condicions, tal com era fa 2.000 anys, i aportarà informació valuosa per la interpretació i datació del Circ.

Ara es procedirà a l’excavació de la rasa, per tal de documentar de manera exhaustiva la troballa i elaborar un informe i geolocalitzar les restes que serviran per complementar l’estudi del monument. Posteriorment es taparan i continuaran les obres que s’estan realitzant als carrers Salines i Sant Domènec per esdevenir zona de vianants.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: