Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla compra l’antic trull i l’edifici de la cooperativa

L'objectiu de l'Ajuntament del Pla de Santa Maria és mantenir l'antic molí d'oli per restaurar-lo i intregrar l'edifici al conjunt museístic actual

A l'interior del trull encara s'hi conserven intactes els diferents estris que es feien servir per fer oli A l'interior del trull encara s'hi conserven intactes els diferents estris que es feien servir per fer oli RAMON FERRÉ
Patrimoni El Punt Avui
Divendres, 13 Octubre 2017 08:18

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha arribat a un acord amb el propietari de les instal·lacions de la cooperativa agrícola, Cooperal, per comprar una part del patrimoni que no es fa servir per a usos agrícoles. Així, s’ha arribat a l’entesa per adquirir les antigues instal·lacions del trull, on encara es conserven els estris per fer oli, i l’edifici que l’entitat agrícola tenia al centre del municipi i on actualment hi ha en funcionament l’antic bar del sindicat.

La compra s’ha fet per un import de 200.000 euros i, segons publicava el butlletí municipal, les intencions de l’Ajuntament són, previ estudi tècnic per determinar l’estat dels edificis, mantenir l’antic molí d’oli per restaurar-lo i integrar-lo al conjunt museístic actual, amb el Centre d’Interpretació del Tèxtil i el Museu Agrícola.

Pel que fa a l’edifici central del carrer la Réria, on es va rehabilitar el Cafè Sindicat i hi ha la seu de l’Associació d’Amics dels Pagesos, es mantindrien aquests usos, que serien compatibles amb la voluntat de convertir l’edifici en un hotel d’entitats. Les instal·lacions disposen d’un local que havia albergat l’oficina de la Caixa Rural i també l’antiga sala de cinema, que es podria convertir en una sala polivalent. En espera de saber quin és l’estat actual de l’edifici, el consistori especula amb la possibilitat que l’hotel d’entitats entri en funcionament el 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: