Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Solivella recupera la mènsula del seu castell

La mènsula va ser trobada al castell l'any 1966 i, aleshores, l'Ajuntament va fer la donació de la peça al MCCB fins avui dia

La mènsula va ser trobada al castell l'any 1966 i, aleshores, l'Ajuntament va fer la donació de la peça al MCCB fins avui dia La mènsula va ser trobada al castell l'any 1966 i, aleshores, l'Ajuntament va fer la donació de la peça al MCCB fins avui dia CEDIDA
Patrimoni Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Octubre 2017 19:33

L'Ajuntament de Solivella recupera enguany la mènsula que albergava, des del 1966, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB). Cal recordar que al museu s'hi trobava dispositada una mènsula provinent del castell, que representa a una dama amb la cabellera llarga, coberta amb un mantell. Aquesta porta un collar i amb la seva mà dreta s'agafa un pit descobert. La mènsula va ser localitzada al castell quan es van fer obres de condicionament a la cisterna per tal de fer-hi el dipòsit general de les aigües del poble l'any 66. L'Ajuntament de Solivella va fer aleshores la corresponent donació de la peça al MCCB fins avui dia que, la mènsula, és retornada al municipi. 

Cal recordar que qualsevol material arqueològic a la Conca de Barberà ha de ser lliurat, segons la llei del patrimoni cultural català, al museu territorial corresponent. En aquest cas, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB). Els museus, com a centres de dipòsit cultural, s’encarreguen d’informatitzar les dades documentals de llurs fons i faciliten el traspàs de la informació a l'Inventari del Patrimoni Cultural Català, en el suport i amb el format que siguin determinats pel Departament de Cultura.

L’únic camí legal perquè un municipi pugui albergar restes arqueològiques és la realització d’una sala d’exposicions amb totes les condicions regulades per la legislació museística, i que aquesta sala, es converteixi en extensió del museu. Aquest és el cas del Castell dels Llorach de Solivella, que el 2014, es va adherir al Consorci del MCCB. 

El Castell de Solivella és una fortalesa-palau gòtic-renaixentista volada el 1920. Resten murs i indicis del setial. L'any 1076 trobem la primera referència escrita en un text de donació. L'edifici va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 1949.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: