Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

Troben una fita que delimitava Reus i Vila-seca

La peça és del segle XIX i s’ha dipositat a les instal·lacions del Museu de Reus

L'arqueòleg del Museu de Reus, Jaume Massó, mesura fita delimitadora L'arqueòleg del Museu de Reus, Jaume Massó, mesura fita delimitadora CEDIDA
Patrimoni
Dimarts, 29 Agost 2017 08:45

L’Ajuntament de Reus ha recuperat aquest agost, a l’antic camí de Mascalbó, una fita delimitadora dels termes de Reus i Vila-seca que podria datar de mitjan segle XIX. A causa del seu elevat interès històric i patrimonial, la fita de terme es va dipositar el dia 17 d’agost passat al magatzem lapidari del museu de la plaça de la Llibertat. Registrada amb el número d’inventari MR 15401, la peça va ser recollida el dia anterior al matí per les brigades municipals, que la van traslladar primer al seu magatzem per realitzar-hi una neteja superficial amb aigua.

La peça havia estat localitzada per tècnics municipals d’inspecció de medi natural mentre portaven a terme un treball sobre fites delimitadores del terme, i l’operació de recuperació ha estat coordinada per l’arqueòleg dels Museus de Reus.

La fita havia estat llençada –en un moment indeterminat– a la vora de l’antic camí de Mascalbó –anomenat també carretera Vella de Salou–, a la partida reusenca de Porpres, gairebé a tocar del límit administratiu entre els termes municipals de Reus i de Vila-seca.

En bon estat de conservació, la peça es va treballar en roca calcària fossilífera, amb la part superior esculpida i més o menys prismàtica, de forma que presenta tres cares: en una d’elles hi ha gravades les lletres de “Reus” i a les altres dues, les de “Vila Seca” (aquest topònim, separat, sense guionet).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: