Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La UB investiga restes romanes de Calafell

Ampliaran l’excavació del jaciment arqueològic del Vilarenc

Vista del jaciment arqueològic del Vilarenc Vista del jaciment arqueològic del Vilarenc AJUNTAMENT DE CALAFELL
Patrimoni Cati Morell / Taempus
Dissabte, 08 Juliol 2017 10:32

Un equip de la Universitat de Barcelona (UB) dirigit per l’arqueòleg Jordi Morer, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell, ampliarà l’excavació del jaciment arqueològic del Vilarenc aquest estiu, amb la voluntat d’aprofundir en un sector que encara no ha estat investigat a fons. Aquesta actuació forma part d’un paquet d’intervencions que es faran a les restes romanes d’aquest jaciment aquest estiu per millorar-ne la conservació i divulgar les troballes.

La intervenció inclou també una part de consolidació dels murs i les restes d’una de les edificacions del jaciment, i millores de seguretat, així com retolació informativa per millorar la divulgació sobre aquesta vil·la romana.

Amb aquesta actuació també s’instal·larà a la zona una corda que limitarà l’accés a la zona per protegir les restes, ja que aquest jaciment està situat en un parc públic i és de molt fàcil accés.

El jaciment del Vilarenc va ser excavat per primer cop l’any 1883, quan s’hi van trobar les restes d’un gran edifici, de més de 1.000 m². El 1967 es va produir la troballa fortuïta d’unes cisternes. I el 1988 es van localitzar les restes d’un altre edifici, també romà, a uns 300 metres de les cisternes. El conjunt forma part d’una gran finca agrícola que es va anar ampliant al llarg del temps, amb tres moments constructius identificats en la investigació. Les restes més antigues sembla que provenen de les dues darreres dècades del segle I abans de Crist.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: