Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mònica Borrell, nova directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

La que és des de fa més de deu anys directora del Museu de Gavà ha guanyat el concurs públic per cobrir la direcció del MNAT

Mònica Borrell, nova directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona Mònica Borrell, nova directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona QUIM PUIG/ EL PUNT AVUI
Patrimoni Carina Filella / El Punt Avui
Dimarts, 14 Març 2017 08:52

Mònica Borrell, fins ara directora del Museu de Gavà, serà la nova directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), en substitució de Francesc Tarrats, que va ocupar el càrrec durant 37 anys i l'estiu passat es va jubilar. El Departament de Cultura de la Generalitat, administració que gestiona aquest museu (de titularitat, encara, estatal), va convocar el desembre passat el concurs públic per cobrir la direcció. De les set persones que hi aspiraven, en van quedar cinc de seleccionades. Segons ha pogut saber aquest diari, Mònica Borrell ha guanyat la plaça, amb els vots favorables de tots els membres de la comissió de valoració.

L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que gestiona el patrimoni cultural de la Generalitat, farà públic en els pròxims dies el nomenament de Borrell. Ahir representants d'aquest organisme no van voler revelar encara el seu nom, en espera que es faci el consell d'administració que ha de formalitzar el nomenament. Està previst que aquest consell es convoqui en els pròxims dies.

Llicenciada en geografia i història per la Universitat de Barcelona, i màster en gestió del patrimoni arqueològic per la Universitat de Barcelona, Mònica Borrell és des del 2006 i fins a l'actualitat directora tècnica de la unitat de patrimoni de l'Ajuntament de Gavà, amb responsabilitat sobre la direcció del Museu de Gavà i del Parc Arqueològic Mines de Gavà. La que serà nova directora del MNAT té més de vint anys d'experiència en el camp de la museologia.

Francesc Tarrats va prendre possessió del càrrec de director de l'Arqueològic el setembre del 1979 i, exceptuant dos períodes, ha estat al capdavant d'aquest equipament des d'aleshores fins al 31 de juliol de l'any passat, quan es va jubilar. En aquell moment, i fins ara, en la resolució del concurs públic per cobrir la plaça, ha ocupat la direcció provisional del MNAT l'arqueòleg i museòleg Xavier Llovera.

Un dels projectes més immediats que haurà d'afrontar la nova directora del MNAT serà l'execució de les obres de reforma estructural i museogràfica de la seu central del museu tarragoní, situada a la plaça del Rei, que obligaran a tancar l'equipament durant aproximadament dos anys, després d'aquest estiu. Com a alternativa, la previsió és muntar una exposició permanent sobre Tàrraco al Tinglado 4 del moll de Costa de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: