Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Aeroport de Reus es planteja més de 20 destinacions i 80 freqüències per a la temporada d'estiu

L'aterratge de Binter podria motivar l'oferta de més vols nacionals

La companyia canària Binter assegura que el ritme de vendes de bitllets és "impressionant" La companyia canària Binter assegura que el ritme de vendes de bitllets és "impressionant" ARXIU / INFOCAMP
Turisme ACN
Dimarts, 13 abril 2021 14:37

L'Aeroport de Reus treballa en més de 20 destinacions i més de 80 freqüències per la temporada d'estiu que s'iniciarà al maig. La instal·lació, pendent de l'evolució de la pandèmia, preveu una recuperació de l'activitat aèria fins assolir un nivell d'entre el 80% i 90% respecte l'operativa del 2019. El territori considera el nou vol de Reus a Canàries com un revulsiu per projectar l'aeroport i atraure més vols a la península, una oferta inexistent des del 2015. Destins com Vigo, Santander o Palma de Mallorca s'han deixat caure durant l'acte de presentació de la línia regular de Binter, aquest dimarts, amb la presència de totes les autoritats del territori. La companyia canària assegura que el ritme de vendes de bitllets és "impressionant".

El director de Binter, Jonay Lobo, destaca que l'acollida del vol Reus-Gran Canària, a tres mesos d'estar operatiu, és "impressionant", comparat amb altres destinacions que operarà la companyia canària. Tenen voluntat de mantenir aquest vol regular durant tot l'any i preveuen moure uns 20.000 passatgers d'ambdós d'orígens en el seu primer any. El territori vol convèncer aquesta i altres companyies per poder oferir més connexions nacionals, una mancança que l'aeroport arrossega des de fa una dècada.

De fet, aquest dimarts al migdia s'ha fet una gran presentació a les instal·lacions del mateix aeroport d'aquesta nova connexió de Reus-Gran Canària, amb presència de nombroses autoritats polítiques i econòmiques de la demarcació, un acte organitzat per la Cambra de Comerç de Reus que també ha servit per conèixer com es presenta la nova campanya d'estiu. "Amb optimisme d'encarar la represa de l'operativa comercial, si bé encara amb incertesa", ha dit el director de l'Aeroport de Reus, Juan Crespo.

"La previsió per a l'estiu és optimista, no serà el nivell d'activitat del 2019, però serà un nivell de recuperació important", ha afegit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, president de la taula estratègica de l'aeroport. La campanya començarà al maig amb diverses rutes. Així, està previst que Reus enllaci amb Regne Unit, Irlanda, Bèlgica i Alemanya, i amb l'interrogant de Rússia. Les companyies que operaran son Ryanair, Jet2.com, TUI UK & Ireland i TUI Belgium, i Sunway amb vols xàrter a Dublín.

"Però és una previsió que està sotmesa a tota mena d'incerteses per la covid", ha remarcat Gavín. Durant l'acte alcaldes i altres personalitats polítiques del territori han aprofitat per reclamar infraestructures llargament reivindicades com la terminal d'alta velocitat, el tramcamp o la finalització del corredor mediterrani. Tots han coincidit en aparcar "batalles de campanaret" i "egos", projectar una visió conjunta de territori i remar en la mateixa direcció per aconseguir nous vols i major oferta per a l'aeroport reusenc.

"És obligació de tots, i Madrid ha d'entendre que el nostre territori, Tarragona i Reus, està unit", ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. "El vol a Canàries ha de ser un estímul i un punt d'inflexió per canviar la dinàmica d'aquesta infraestructura", ha conclòs Just. Dels 130.000 viatgers provinents de les Canàries que van visitar Catalunya l'any 2019, un 15% van fer estada a les comarques tarragonines, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: