Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Noves visites al patrimoni de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per Setmana Santa

Com a novetat, s'organitzaran visites al riu Llastres i a l'illot del Torn, a més de l'hospital gòtic, el Coll de Balaguer, el Poblat HIFRENSA i les fortificacions de la guerra civil

Els que facin la visita guiada a les restes de la torre de defensa de l’illot del Torn, del segle XVI, podran escoltar històries de pirates i conrsaris Els que facin la visita guiada a les restes de la torre de defensa de l’illot del Torn, del segle XVI, podran escoltar històries de pirates i conrsaris CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dilluns, 19 Març 2018 18:22

La Regidoria de Cultura i Patrimoni de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha organitzat per aquesta Setmana Santa set visites guiades per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del municipi. Dues d'aquestes visites es faran al Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer; i cinc a l’aire lliure: al Coll de Balaguer; al Poblat HIFRENSA, a les fortificacions de la guerra civil espanyola i, com a novetat, també al riu Llastres i a l’illot del Torn.

A 'L’Hospital de l’infant Pere' s’hi ha programat dos tipus de visites, que s’ofereixen en diversos idiomes (català, castellà, anglès i francès): unes adreçades al públic general, per als dies 24, 29, 20 i 31 de març i 1 d’abril, a les 11 h; i unes altres dirigides a les famílies, per als dies 24, 30 i 31 de març, a les 17 h. Aquestes visites estan pensades perquè els pares i els fills aprenguin jugant, d’una manera divertida, amb explicacions adaptades a l’edat dels nens i nenes i mitjançant una gimcana. Estan recomanades per als nens que tenen entre 6 i 12 anys.

En cadascuna d’aquestes visites s’hi mostrarà el centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, l’espai museogràfic, situat dins dels murs de l’antic hospital fortalesa, fundat per l’Infant Per d’Aragó i d’Anjou l’any 1344 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Per participar-hi, cal fer una reserva, prèvia al Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, a l’Oficina de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant (977 823328) o als telèfons 977 82 33 28 (Turisme) o 697 46 01 26 (guia).

A la visita guiada 'Viatge al passat del Coll de Balaguer', del 25 de març a les 11h, es proposarà una passejada per entendre la importància històrica i geoestratègica d’aquest indret i per repassar-hi els diferents fets ocorreguts, , des de l’època d'esplendor de la Via Augusta, passant pel Pont de La Batalla, del segle XVIII, fins a diferents enfrontaments bèl•lics, com és la Guerra dels Segadors, la Guerra de Successió o la Guerra del Francès.

A la visita guiada 'El Poblat HIFRENSA', del 30 i 31 de març a les 17 h, s’hi oferirà un recorregut a peu per aquesta obra del cèlebre arquitecte racionalista Antonio Bonet Castellana. És la darrera colònia industrial de Catalunya, construïda a principis dels anys 70 per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellòs I. Els visitants podran veure, en concret, equipaments de l’escola Àster i la residència de treballadors solters, i les zones comunes dels habitatges del obrers, els pèrits i els enginyers.

La visita guiada 'Última línia de defensa, les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer' del diumenge 1 d’abril, a les 11h, permetrà als participants veure trinxeres, nius de metralladora, refugis, polvorins, etc. que hi va construir l’exèrcit republicà per evitar l’entrada de l’exèrcit dels "nacionals".

Les novetats

A la visita guiada 'El Llastres, més que un riu', del 30 de març, a les 11 h, els participants faran un recorregut a peu per aquest riu que va ser punt de trobada de civilitzacions antigues, com els ibers i els grecs, l’establiment dels romans amb la mansió d’Oleastrum; i podran contemplar els ponts de Carles IV i del ferrocarril i la seva història de bombardejos i destrucció durant la guerra civil espanyola.

Els que facin la visita guiada 'L’illot del Torn, els pirates al Coll de Balaguer', el 31 de març a les 11 h, podran observar les restes de la torre de defensa de l’illot del Torn, del segle XVI, i escoltar les històries de pirates i corsaris que atacaven la costa del mar del Coll de Balaguer.

Per prendre part en aquestes cinc visites guiades a l’aire lliure, que s’ofereixen en català i en castellà, també cal fer reserva prèvia. En aquest cas, al Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, a l’Oficina de Turisme, a la pàgina web www.culturaalabast.cat o als telèfons 977 82 33 28 (Turisme) o 669 283 728 (guia).

 

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: