Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona bat el rècord turístic superant els dos milions de visitants

Els turistes passen, per mitjà, tres nits a la ciutat i visiten el patrimoni històric i les platges de la zona

Imatge de turistes al Balcó del Mediterrani Imatge de turistes al Balcó del Mediterrani CEDIDA
Turisme Laia Molné
Dimarts, 30 Gener 2018 12:26

Tarragona tanca el balanç de l’any 2017 amb xifres ascendents en comparació amb el 2016. Més de 2 milions de visitants han fet turisme per la ciutat durant aquest any, el que significa un augment de l’11% respecte al 2016. A més, el tant per cent de turistes que dormen a la ciutat ha augmentat en 2 punts als hotels i 3 punts als càmpings de Tarragona, amb una mitjana de quasi 3 nits. Cal destacar que el perfil d’aquests visitants sol ser el de famílies, d’altres racons d’Espanya, que mostren un fort interès, sobretot, pel patrimoni de la ciutat i les platges de la zona.

En el balanç realitzat per l’Observatori del Parc Científic i Tecnologia de Turisme, també ha tingut en compte aquells turistes que no dormen a la ciutat i els diferencia en aquells que tornen al seu domicili, dels quals més d’un 90% són d’altres indrets de Catalunya, i aquells que dormen a la Costa Daurada central (Salou, la Pineda, Cambrils), dels quals 2/3 són estrangers. Cal destacar, d’aquest últim sector, que més del 60% visiten la ciutat per segon cop o més i per tant, “decideixen visitar-nos per redescobrir Tarragona”, segons destacava el gerent del Patrimoni Municipal de Turisme, Ángel Arenas.

Les tecnologies i el cinema

Altres dades importants també han estat el creixement de les visites a la web del Patronat de Turisme, que han superat el mig milió de visites i sobretot les referents a xarxes socials, on destaca un augment del 30% a les visites de Youtube, des de la creació de les càpsules audiovisuals que promocionen la ciutat.

A més, el servei municipal que facilita que la ciutat esdevingui plató de produccions audiovisuals, la Filmoffice, ha registrat aquest any 115 produccions, que situen Tarragona com la 4 ciutat amb més gravacions de Catalunya i la primera fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, segons a facilitat la consellera i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Inma Rodríguez. D’aquestes produccions cal destacar algunes com la sèrie ‘Fèlix’ dirigida per Cesc Gay o una sèrie d’origen xines anomenada ‘Wandering reborn flower’.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: