Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Mas Miró s’inaugurarà el 20 d’abril

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp té previstos altres projectes per al 2018, com un espai sociocultural al nucli antic i el retorn de la casa de la vila a l’emplaçament inicial

El Mas Miró de Mont-roig del Camp serà visitable, a partir del 20 d'abril El Mas Miró de Mont-roig del Camp serà visitable, a partir del 20 d'abril CEDIDA
Turisme Blanca Jara
Dijous, 04 Gener 2018 08:21

El Mas Miró té prevista la seva inauguració el 20 d'abril, en commemoració al 125è aniversari del naixement del pintor Joan Miró, un projecte que "va més enllà de Mont-Roig, és un projecte de país", tal com va destacar l'alcalde Fran Morancho. Inicialment, el Mas Miró comptarà amb la visita a l'estudi de l'artista, una sala de projecció, recepció i una botiga. També es podrà visitar la casa on va viure Miró de forma parcial ja que la visita completa encara no estarà a punt per la inauguració però sí en un futur.

L'objectiu de l'Ajuntament és que, a part del Mas, també es visitin els espais del municipi on va freqüentar Miró. Pel que fa a l'obra de l'artista, no es descarta incorporar peces originals per a exposició temporal, ja que la família està disposada a cedir-les. L’únic problema que això planteja és l'elevat cost econòmic que comportaria.

Mas Miró és una fundació privada que té un conveni amb l'Ajuntament en què el president és l'alcalde de Mont-Roig del Camp. El seu finançament es basa en aportacions privades i, en aquest sentit, la família Miró té un gran pes, ja que des de l'inici del projecte l'any 2010 la seva aportació arriba als 750.000 euros. Pel que fa a les subvencions públiques, el conveni amb la Diputació de Tarragona ha aportat 30.000 €, i la Generalitat, 130.000 € més. Tot i això, Morancho, demana una "presència estable i compromís" del patronat amb la fundació i la seva incorporació a la junta, així com la implicació de les institucions públiques.

Altres projectes

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp té previstos altres projectes per al 2018, com són la implantació d'un espai sociocultural al nucli antic, que començarà a partir del març. L'emplaçament encara no està definit perquè s'han de concretar els serveis i espais amb què comptarà el local, en aquest sentit s'ha impulsat un procés de participació ciutadana per definir com serà l'espai d'acord amb les necessitats dels veïns del municipi.

Un altre projecte és el retorn de l'Ajuntament al seu emplaçament original, ja que es va haver de mudar per obres a un edifici als afores del municipi i la seu antiga va passar a ser el centre de cultura per votació popular. L'emplaçament provisional es podrà fer servir per a altres serveis del poble, com pot ser l'aula de música. En aquest sentit, l'Ajuntament ha sol·licitat convertir l'aula de música en escola. És un tràmit administratiu que no afecta el funcionament de l'aula però que sí que permetrà que els alumnes puguin tenir un reconeixement oficial dels seus estudis musicals.

Finalment, també s'ha aprovat el canvi de nom del carrer de l'Institut que passarà a anomenar-se carrer "1 d'octubre", a causa de les càrregues policials al municipi durant aquest dia. Des de l'Ajuntament es van demanar explicacions formals a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona que no van arribar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: