Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 14.000 persones visiten Montblanc durant el 2017

Les visites guiades de cap de setmana, en grup i escolars creixen per quart any consecutiu

Un guia fa una explicació durant una visita de grup a Montblanc Un guia fa una explicació durant una visita de grup a Montblanc CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dimarts, 02 Gener 2018 10:42

L’Oficina de Turisme de Montblancha  tancat l’any 2017 amb xifres molt positives, assolint la màxima activitat en les visites guiades que per quart any consecutiu han marcat un rècord de participació amb un total de 14.397 visitants. Les proporcions, similars a les de l’any anterior, es divideixen en visites individuals amb un 47,7%, escolars amb un 29,3% i grups d’adults amb un 23%. D’aquesta manera, Montblanc consolida aquest servei amb un públic fidel, al qual se suma aquell que vol descobrir el patrimoni i la història de la mà d’un grup de guies experimentats i amb prestigi.

Les visites individuals s’ofereixen principalment el cap de setmana i han tingut un volum de 6.864 persones, superant les 5.090 del 2016, en quatre modalitats: visita monumental clàssica, visita gastronòmica, visita a les pintures rupestres i la visita a les torres de la muralla. Pel que fa a les visites de grup, van marcades per una tendència a l’alça i s’ha arribat a 154 grups amb un total de 3.317 persones. Les visites escolars concentren una major activitat durant els mesos d’octubre a maig, aquest any s’ha anat consolidant la reformulació dels continguts de les visites, que atenen a franges d’edat des de preescolar fins a batxillerat, les xifres són de 177 grups amb un total de 4.216 escolars.

Les visites guiades s’han convertit en un element que ajuda a desestacionalitzar l’activitat turística del municipi, al mateix temps que suposen una eina de dinamització local. A banda de les tasques de definició de continguts, promoció i coordinació que es fan des de l’oficina de turisme; el paper principal és dels guies turístics, un col•lectiu que aporta al marc monumental el valor afegit de poder interpretar i comprendre tot allò que es veu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: