Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va atendre 20.700 consultes de visitants aquest estiu

El 58% de visitants provenien de l'Estat i el 42% d'altres països

Punt d'informació turística situat al passeig Marítim de l'Hospitalet de l'Infant Punt d'informació turística situat al passeig Marítim de l'Hospitalet de l'Infant CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dilluns, 23 Octubre 2017 12:40

Durant els mesos de juny, juliol i agost, les oficines de turisme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han atès un total de 20.783 consultes, 266 més que durant el mateix període de l’any passat, segons ha explicat la regidora de Turisme, Elidia López. D’aquesta manera, continua la tendència a l’alça que es va registrar l’estiu anterior, quan el nombre de consultes es va incrementar un 45%, en passar de les 14.000 del 2015 a les 20.517 de 2016.

Més de la meitat d’aquestes consultes (10.183) es van concentrar el mes d’agost i van tenir lloc a l’Oficina de Turisme de Cal Forn (12.140). L’altre punt d’informació que més visitants va atendre és el del passeig marítim (6.903), que es va habilitar l’any passat; mentre que el punt d’informació del port esportiu en va rebre 1.740.

Pel que fa a la procedència de les persones que van acudir a les oficines, el 52% són de diversos punts de l'Estat espanyol i el 48%, de l’estranger. Els visitants estatals són catalans (41,9%) i aragonesos (29,2%) i, en menor mesura, bascos (5,9%) i navarresos (3,3%), sobretot. Entre els visitants estrangers, la majoria són francesos (un 70%). La resta prové, principalment, de diferents països com ara Alemanya (7,7%), Holanda (4,7%), Regne Unit (4%) i la resta d’Europa (3,3%).

Respecte el tipus d’allotjament triat pels visitants, la majoria estaven en apartaments de lloguer (31,1%) o bé tenen una segona residència al municipi (27,6%). El 14,7% estaven allotjats en altres municipis; el 8,7% en hotels; el 6,6% en càmpings i el 3%, en casa d’amics o familiars.

El que més interès va despertar entre els visitants que es van apropar a les oficines de Turisme va ser les festes i activitats organitzades al municipi, seguit de la demanda de plànols i d’ informació sobre establiments.

Dades d’ocupació turística

Segons les dades facilitades pels diferents establiments d’allotjament del municipi a la Regidoria de Turisme, l’ocupació turística ha oscil·lat aquest estiu entre el 70 i el 100%. Aquests han fet una valoració positiva de la temporada (de 8 sobre 10) i han explicat que continua la tendència de les darreres temporades: el 50% dels allotjats va ser turisme català o espanyol (procedent d’Aragó, País Basc i Navarra; i de Catalunya, sobretot de Lleida i de l’àrea metropolitana de Barcelona) i el 50% de turisme estranger (els francesos, belgues i suïssos van encapçalar l’estadística, seguits dels holandesos i alemanys, i destaca l’increment aquesta temporada 2017 dels italians, russos i anglesos).

Com també és ja habitual, el turisme nacional va preferir els càmpings i hotels (els allotjaments convencionals); i el turisme estranger, el lloguer d’apartaments (allotjaments emergents). La regidora de Turisme, Elidia López, ha assegurat que tindrà en compte aquesta informació a l’hora de planificar les properes accions de promoció del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: