Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

20 establiments del Priorat seran nous punts d'informació del Parc Natural del Montsant i la Serra de Llaberia

Entitats i particulars van superar un curs per poder oferir als visitants informació de qualitat i divulgar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural

Foto de família dels establiments, entitats i persones acreditades com a punts d'informació turística Foto de família dels establiments, entitats i persones acreditades com a punts d'informació turística TES
Turisme Redacció Infocamp
Dijous, 05 Octubre 2017 19:22

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha participat avui en l’acte de lliurament de 51 noves acreditacions a entitats i particulars que volen desenvolupar activitats vinculades al turisme en l’àmbit del Parc Natural del Montsant i l’Espai d’Interès Natural (EIN) de la Serra de Llaberia.

Els interessats han aconseguit el certificat després de superar els cursos de formació necessaris el passat mes de maig i juny, organitzats pel Parc Natural de Montsant, amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat, i el Consorci de la Serra de Llaberia, d’acord amb el que estableix la Carta Europea del Turisme Sostenible del Priorat. L’objectiu és contribuir a què tots aquells professionals que treballen en el sector del turisme en aquest àmbit puguin oferir una informació de qualitat al públic visitant i divulgar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural dels espais naturals protegits del Priorat, així com de les activitats que s’hi poden desenvolupar.

20 nous punts d’informació del Parc

Concretament, 20 establiments del Priorat s’han acreditat com a nou punt d’informació del Parc Natural de Montsant i l’Espai d’Interès Natural Serra de Llaberia, en superar un curs de 40 hores, que ha servit per ordenar l’activitat d’informació al visitant a la comarca, on només existeix oficialment un punt d’informació turística (l’Oficina de Turisme del Priorat, a Falset), i on habitualment són també els agents vinculats al sector turístic els que han de desenvolupar aquesta tasca.

Aquest curs respon a una llarga reivindicació del Parc davant d’aquesta realitat, per dotar els professionals de la restauració, allotjaments, productors i empreses d’activitats turístiques de la comarca dels coneixements necessaris dels dos dels espais naturals protegits –tant de Montsant com Serra de Llaberia– de la comarca. Així, s’ha dirigit principalment a les persones que treballen en allotjaments i restaurants, i a la pràctica exerceixen d’informadors. També han participat en el curs persones que fan visites guiades de productors locals diversos (cellers, cooperatives, agrobotigues, etc).

31 bons coneixedors del Montsant

Paral·leament, el Parc Natural de Montsant ha acreditat 31 persones com a “bon coneixedor del Parc Natural de Montsant”, en superar un curs de formació de 80 hores organitzat durant els mesos de maig i juny, i dirigit a persones, empreses o entitats que vulguin desenvolupar la seva activitat professional dins l’espai natural protegit.

Es tracta d’una formació essencial per tenir un bon coneixement del Parc i, poder desenvolupar qualsevol activitat de guiatge i descoberta dels valors naturals, culturals i paisatgístics de Montsant, ja sigui amb grups turístics, escolars o de lleure en general. El perfil dels participants ha estat bàsicament educadors ambientals, guies, monitors d’activitats esportives en el medi natural i professionals que estan al capdavant d’empreses d’activitats turístiques (de senderisme, escalada, vol en parapent, etc.) , i per a les persones que treballen a punts d’informació en els equipaments oficials de la comarca, com ara la Cartoixa d’Escaladei o el propi Parc Natural.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: