Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Costa Cruceros fa créixer la ruta amb Tarragona de base

El creuer amb inici i final a la ciutat es farà l’any vinent amb un vaixell més gran i el Port espera superar així els 50.000 viatgers

El creuer de Costa Cruceros que ha començat a operar aquest estiu amb inici i final a Tarragona El creuer de Costa Cruceros que ha començat a operar aquest estiu amb inici i final a Tarragona ARXIU/ MARINA MARTÍNEZ
Turisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Divendres, 11 Agost 2017 08:48

Bones sensacions en el primer estiu en què el Port de Tarragona funciona com a port base (és adir, inici i final) d’un creuer. L’empresa responsable de la ruta, Costa Cruceros, ha anunciat que l’any vinent la ruta es comercialitzarà amb un nou vaixell, el Victoria, que té més capacitat. Així, la ruta podrà passar dels 28.800 passatgers d’enguany a gairebé 10.000 més, amb 38.400. “Això ens permetrà l’any vinent situar-nos en 50.000 o 60.000 creueristes”, va celebrar el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, que també va apuntar que hi ha interès de més companyies per Tarragona.

Els bons resultats del projecte de creuers (que enguany preveu 40.000 viatgers) van de bracet amb una dinàmica positiva de tràfic de mercaderies. Fins a finals del mes de juny, el port tarragoní va registrar un increment d’un 10,9% del tràfic respecte al mateix període de l’any passat, movent un total de 16.079.396 tones. Els ingressos van créixer també un 5,91%. Tot i que gran part es deu al fet que Repsol no ha fet cap aturada, altres àrees no relacionades amb els derivats del petroli han crescut, com ara el de bestiar (52,6% d’augment) i el de vehicles (24,5%), que ja s’ha començat a beneficiar de la implantació del nou hub de Volkswagen a Tarragona. La pasta de paper també creix un 4,2% avançant en el projecte del port de ser també un hub d’aquest material, mentre que l’altra cara de la moneda la representa el tràfic agroalimentari (baixa un 28,2%, però s’espera que es recuperi en el segon semestre) i el de contenidors, que perd un 29,5%.

El Port, de fet, està replantejant el projecte de port sec intermodal a Puerta Centro (Guadalajara) per a contenidors i té en marxa junt amb Ports de l’Estat diversos estudis per obrir-lo també a d’altres usos. “Aquest any esperem tenir el projecte tancat”, va dir Andreu.

La ZAL, a la tardor

En els pròxims mesos també s’esperen passos endavant de la futura zona d’activitat logística (ZAL), un projecte que es va haver de reformular a requeriment de la Generalitat. A la tardor es preveu que es presenti el nou projecte a la Comissió d’Urbanisme per iniciar la tramitació, i es crearà una campa provisional a la part baixa per donar servei a clients com Volkswagen.

Programació al teatret i noves pantalles

A partir del mes d’octubre, el teatret del Serrallo, situat a la darrera planta del reformat Antic Pòsit, tindrà una programació cultural estable que es gestionarà des de l a mateixa Autoritat Portuària de Tarragona. “S’hi podran fer petits cicles de concerts o coses similars”, va detallar Andreu. Per donar més difusió a aquestes i d’altres activitats culturals que el Port organitza al Serrallo i el Moll de Costa, s’instal·laran a les entrades pel pont de la Petxina i la plaça dels Carros unes noves pantalles amb la informació cultural. Una tercera pantalla, aquesta de tipus led, s’instal·larà a l’inici de l’Escullera i informarà sobre afectacions als carrils bici i per a patinadors de l’anomenat Km 0, així com tancaments per mal temps. El Port també espera obrir durant aquest any el concurs per a la reforma del tram del passeig marítim més proper al port.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: