Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Costa Daurada central incrementa un 4% les pernoctacions al juliol

El sector turístic es mostra 'satisfet' amb les xifres i espera que aquest mes d'agost la tendència continuï essent positiva, sobrepassant el 90% d'ocupació

Platja de Ponent de Salou Platja de Ponent de Salou CEDIDA
Turisme Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Agost 2017 16:11

Els responsables dels allotjaments del centre de la Costa Daurada es mostren satisfets amb els resultats oficials obtinguts durant el mes de juliol. Així, el president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FETH), Eduard Farriol, ha informat que al mes de juliol a Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda les pernoctacions han augmentat un 4% respecte al mateix mes de l'any 2016. En els tres municipis del centre de la Costa Daurada, "l'ocupació global -hotels, càmpings i apartaments- s'ha arribat fins al 83,7%, representant un increment de 2 punts, respecte al juliol de 2016".

Segons dades facilitades per l'Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, l'increment en pernoctacions s'ha produït a causa d'un creixement del mercat nacional (5,76%), irlandès (23,7%), holandès (12,2%), alemany (31,4%), italià (177%) i rus (21.9%). Pel que fa als diferents tipus d'allotjament "podem destacar l'increment del percentatge d'ocupació dels apartaments (2,7 punts) que han assolit el 71,1%, amb una mitjana de 5 nits d'estada". Totes aquestes dades confirmen les perspectives positives que existien a l'inici del període estival.

Faran l'agost

La previsió d’ocupació pel mes d’agost als establiments hotelers de Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda “és optimista i es podria arribar al 93%, percentatge que s’assolia l’any passat”, manifesta el president de la FEHT.

Al sector del càmping s’espera arribar a una ocupació del 80%-85%. Es tracta d’un mes on el mercat de proximitat és el que impera per excel·lència, ja que molts vénen en caravana o autocaravana. En aquest sentit, segons Farriol, “són importants els mercats francès i holandès, que han fet bones reserves”, per la qual cosa “creiem que podrem mantenir les ocupacions previstes”. Així mateix, “hi ha un guany en els mercats català i espanyol”, que “estan duent a terme un bon recorregut en aquest sector, ja que s’han apropat al càmping, els ha agradat i estan repetint”, apunta Farriol.

Pel que fa al sector dels apartaments, “l’agost obtindrà també bons percentatges i es podria arribar al 90% o 95%, ratllant el ple tècnic”, apunta el president de la FEHT. Han crescut els mercats irlandès, anglès i francès. El nacional es manté, amb una lleugera tendència a l’alça.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: