Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Destinació Reus: una nova eina per als turistes

La guia mostra l’oferta turística de la ciutat, com la Ruta Modernista, les festes i tradicions, la gastronomia o bé el tradicional Vermut de Reus

Imatge central de la portada de 'Destinació Reus', dissenyada per Albert Domènech Imatge central de la portada de 'Destinació Reus', dissenyada per Albert Domènech ALBERT DOMÈNECH
Turisme Alba Sancha
Divendres, 23 Juny 2017 13:36

La guia turística i comercial Destinació Reus d’aquest estiu s’ha reformulat amb l’objectiu de ser una nova eina útil i més enfocada als turistes estrangers, oferint un ampli ventall de possibilitats respecte a l’oferta turística que els visitants poden trobar a la capital del Baix Camp. Per això, la revista compta, enguany, amb cinc idiomes diferents: el català, el castellà, l’anglès, el francès i la nova incorporació del rus. Destinació Reus pretén ser un referent pels visitants amb una presentació molt visual. La guia exhibeix un disseny modern amb protagonisme de les imatges, que, en la majoria de casos, ocupen mitja pàgina, i amb textos concisos i breus, normalment d’un sol paràgraf, incorporats ja en els cinc idiomes esmentats.

Gaudí i modernisme

Respecte a la història de la capital del Baix Camp, Destinació Reus fa una menció especial en referència als personatges cèlebres que la ciutat ha vist néixer, com l’arquitecte universal Antoni Gaudí, el pintor Marià Fortuny, l’escultor Joan Rebull o l’arqueòleg i diplomàtic Eduard Toda, entre d’altres. En aquest sentit, com a principal reclam, la guia destaca la Ruta Modernista de Reus, que compta amb uns 80 edificis que conformen una mostra de l’arquitectura modernista a la ciutat. Aquesta es presenta de forma general a les primeres pàgines de la revista i es va concretant més endavant amb la presentació concreta del llegat modernista.

Per una banda, es tracta la figura de l’arquitecte universal Antoni Gaudí en referència als llocs que va freqüentar, i la seva infantesa i adolescència a la ciutat, com també en relació al Gaudí Centre, un museu modern que utilitza les últimes tecnologies per descobrir els secrets de la vida del personatge. Així mateix, es destaquen alguns dels edificis de l’herència modernista de la ciutat, com l’Institut Pere Mata i les cases Navàs, Rull i Gasull, als quals es destinen pàgines senceres.

Cultural, comerç i vermut

Tot i això, també es mostren altres edificacions i localitzacions històriques que no pertanyen a la Ruta Modernista. L’Església Prioral de Sant Pere n’és un exemple, construïda al segle XVI i d’estil gòtic tardà. Altres exemples són la plaça de Prim, amb una estàtua del general Joan Prim i Prats i centre neuràlgic de la ciutat, o bé el palau Bofarull, que data del segle XVIII i va ser aixecat per la mateixa família Bofarull.

Per altra banda, Destinació Reus també distingeix l’àmplia oferta comercial de la ciutat, amb més de 600 establiments que els turistes poden anar visitant mentre passegen pel casc antic de la ciutat. Així mateix, el Vermut de Reus també adquireix importància com a producte tradicional reusenc, que es presenta de forma general a les primeres pàgines de la guia i acaba desenvolupant-se a través de la Ruta del Vermut unes pàgines més endavant, on es parla dels espais vermuters més emblemàtics, com el Museu del Vermut, Vermuts Rofes i Cal Massó. En l’àmbit cultural, la publicació fa una menció especial del Centre de Lectura, una entitat que fa més de 150 anys que treballa per la difusió i el foment de la cultura en totes les seves formes.

Per últim, la guia turística i comercial també fa una petita aproximació a la gastronomia del territori. En primer terme, es destaca la varietat d’ofertes dels restaurants de Reus, passant per la cuina catalana tradicional fins a la cuina d’autor, entre mar i muntanya. Posteriorment, com a plat típic reusenc, la revista destaca el menjablanc, un postre dolç típic que deriva d’una recepta medieval que apareix a diversos punts d’Europa.

La guia turística i comercial Destinació Reus està impulsada per l’Agència Reus Promoció i editada per l’empresa Premicom. Es preveu que es reparteixin uns 10.000 exemplars, aproximadament, en diferents entitats, restaurants, hotels, cases rurals i altres establiments a Reus,el Baix Camp, el Priorat, i diversos establiments turístics de la Costa Daurada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: