Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra, de nou sense guinguetes de platja a l’estiu

La renúncia a última hora de la concessionària ha impedit trobar substitut, com ja va passar el 2011

La platja de la Paella s'ha quedat aquest estiu sense cap de les tres guinguetes La platja de la Paella s'ha quedat aquest estiu sense cap de les tres guinguetes ARXIU/ JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Turisme A.Palomares-El Punt Avui/ J.Cartanyà-Infocamp
Dimarts, 20 Juny 2017 08:42

Les platges de Torredembarra hauran de tornar a passar tot l’estiu sense que hi hagi cap guingueta en funcionament. La renúncia a última hora de l’empresa que tenia la concessió del servei ha impedit que l’Ajuntament de Torredembarra hagi tingut prou temps per iniciar el tràmit per trobar-li un substitut. D’aquesta manera, aquest estiu les tres guinguetes de la platja de la Paella no s’han arribat ni a muntar.

De fet, l’estiu del 2011 el municipi ja va viure una situació similar, també provocada per la renúncia de la llavors concessionària del servei, que va al·legar que l’explotació no li resultava rendible. El replantejament del concurs per a l’adjudicació del servei que es va fer llavors, però, està ara sent investigat pel jutjat del Vendrell dins de la causa del conegut com a cas Torredembarra, i el govern actual qüestiona les característiques de la concessió que fins ara era vigent.

“Ens hem donat els mesos d’estiu per rebre aportacions sobre quins canvis volem fer en el servei”, va explicar ahir el regidor d’Hisenda i Comerç, Josep Maria Guasch. “El model actual potser és massa petit i limitat perquè s’hi pugui fer negoci, en necessitem un altre de més rendible”, hi va afegir. El govern va convocar ahir al migdia una reunió de treball amb els grups de l’oposició per tal d’exposar la situació i les característiques tècniques del servei, i animar els grups perquè els facin arribar les seves propostes. “Al mes de setembre volem posar-nos a treballar en el nou concurs”, apunta Guasch.

El doble de superfície

Una de les principals novetats ha de ser l’ampliació de la superfície que ocuparan les guinguetes. De fet, la Generalitat ja ha autoritzat que de cara al 2018 ocupin el doble que fins ara. Des del govern també volen posar sobre la taula millores com la inclusió de servei de cuina dins de les guinguetes, així com la possibilitat que obrin tot l’any, tal com ja fan algunes a Tarragona.

Tot i això, Guasch treu importància a la falta de guinguetes durant aquest estiu. “L’experiència de l’estiu del 2011 ens demostra que no passa res, i el passeig marítim té una oferta prou àmplia de gastronomia per donar servei als banyistes”, va destacar. El grup municipal de Ciutadans la setmana passada va qualificar la situació de “vergonyosa” per a un municipi eminentment turístic.

Control de les terrasses i de la venda ambulant

La campanya d’estiu de seguretat centrarà bona part dels esforços de la policia en el control de la venda ambulant a les platges i en el compliment de les ordenances, tant la de civisme com la que des d’aquest any regula les terrasses. Al port esportiu, els establiments podran obrir, de diumenge a dijous, fins a les dues de la matinada; i divendres, dissabtes i vigílies de festius, fins a dos quarts de tres.

Segons l’ordenança, per regla general, s’autoritzaran terrasses d’un màxim de 150 metres quadrats per cada establiment. Pel que fa a l’estètica, les terrasses podran ser amb para-sols de roba de lona o similar, d’un sol color –preferentment blanc o cru– i transportables. Els para-sols no podran ser de plàstic ni, en cap cas, s’admetran tendals tancats ni estructures lleugeres verticals, encara que estiguin fetes amb materials transparents. L’ordenança permet posar paravents laterals enrotllables i autoritza aquelles instal·lacions conjuntes que donin una imatge harmònica. L’incompliment de l’ordenança preveu multes per infraccions lleus, de 150 a 400 euros; greus, de 401 a 800 euros, i molt greus, de 801 a 1.500 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: