Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Baix Penedès, alternativa per a turistes de Barcelona

La comarca aspira a ser una proposta per completar l'estada dels visitants a la capital

Ruta turística en bicicleta, resseguint el riu Llobregat Ruta turística en bicicleta, resseguint el riu Llobregat ARXIU/ EL PUNT AVUI
Turisme Cati Morell / Taempus
Diumenge, 14 Mai 2017 16:52

L'entrada en funcionament del nou espai web de promoció turística del Baix Penedès (a través del lloc web del Consell Comarcal) és un pas més del camí que la comarca ha iniciat per esdevenir una veritable alternativa per als turistes d'una Barcelona massificada que, cada vegada més, busca alternatives a comarques.

L'oferta de natura, platges, enoturisme o turisme cultural del Baix Penedès és, segons la presidenta del Consell Comarcal, Eva Serramià, una gran carta de presentació. Ara des de les diferents administracions locals, segons Serramià, el Baix Penedès treballa per reivindicar aquesta oferta. “Necessitem que l'empresa privada ens segueixi i treballar conjuntament per assolir les certificacions que ens posaran a la línia de sortida”, diu Serramià. Per a ella, el Baix Penedès és una destinació de turisme familiar per definició, però el sector i les elevades taxes d'atur empenyen les administracions a treballar per deixar enrere l'estacionalització. “El clima ens és molt favorable per oferir estades als amants del cicloturisme dels països nòrdics”, diu Serramià. La comarca té els requisits per tenir una oferta de qualitat en aquest àmbit, segons ella, però falta que els hotels hi creguin i acabin d'oferir el que aquest sector necessita.

Però hi ha altres ofertes que conviuen a la comarca. Des de l'enoturisme, el turisme rural i l'oferta de natura d'interior i de costa fins a una oferta de turisme cultural que engloba, al Baix Penedès, des dels ibers fins a l'actualitat. I, finalment, una oferta d'oci en família que ha empès els municipis de la costa a fer promoció conjunta sota una mateixa marca que permetrà promocionar les platges del Penedès.

 

El Vendrell serà el km 0 de rutes en bicicleta

La capital del Baix Penedès serà d'aquí a poc el km 0 des d'on sortiran un gruix de rutes en bicicleta pensades per gaudir de la natura i el clima d'aquesta comarca. L'objectiu de la iniciativa és fer un pas més en l'objectiu d'aconseguir la certificació com a destinació de cicloturisme. Per acabar de fer el pas el Vendrell necessita cinc establiments preparats per acollir cicloturistes (en aquest moment n'hi ha tres) que, a més, vulguin tenir obert durant tot l'any per deixar enrere l'estacionalització.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: