Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Vimbodí i Poblet demana un ple per rebutjar la implementació indiscriminada d’energies renovables al territori

La petició també demana votar la presentació d'al·legacions per part de l'Ajuntament a l'avantprojecte de planta solar fotovoltaica 'Castell de Riudabella'

L'avantprojecte de planta solar fotovoltaica preveu instal·lar-se a l'entorn del Castell de Riudabella, a prop del Monestir de Poblet, i que està rodejat de grans extensions de vinyes i que és la seu de la finca i allotjament rural de Cal Celdoni. L'avantprojecte de planta solar fotovoltaica preveu instal·lar-se a l'entorn del Castell de Riudabella, a prop del Monestir de Poblet, i que està rodejat de grans extensions de vinyes i que és la seu de la finca i allotjament rural de Cal Celdoni. ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Febrer 2021 11:01

ERC Vimbodí i Poblet ha entrat per registre la petició de celebració d'un ple extraordinari per votar l'adhesió de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet al document de rebuig a la implementació indiscriminada d'energies renovables al territori, subscrit el 10 de febrer passat per una àmplia majoria d'alcaldes de la Conca de Barberà. També, per manifestar el rebuig i votar la presentació d'al·legacions per part de l'Ajuntament a l'avantprojecte de planta solar fotovoltaica 'Castell de Riudabella', projectat al terme municipal. El castell està rodejat de grans extensions de vinyes i és seu de la finca i allotjament rural de Cal Celdoni.

Segons l'avantprojecte, aquest parc solar impulsat per Enel Green Power -filial d'Endesa- ocuparia 84 hectàrees, a l'entorn del Castell de Riudabella, als peus de les Muntanyes de Prades i a tocar del Monestir de Poblet. S'hi han projectat 76.400 mòduls fotovoltaics i una important obra civil que inclouria moviments de terres, tala d'arbres, rases, canalitzacions i la construcció d'una subestació d'alta tensió amb una superfície de 10.875 m2. "Coneixem la realitat del municipi i hem de treballar per un altre model de desenvolupament econòmic rural. La gent ha de poder viure dels conreus i la terra ha de tenir més valor que no pas el plantar-hi plaques solars. El nostre territori no està en venda però mantenir-lo ens costa molt", assegura la portaveu del Grup Municipal d'ERC a Vimbodí i Poblet, Cristina Potau.

13 municipis expressen el seu rebuig

Des d'ERC Vimbodí i Poblet es vol conèixer el posicionament de l'alcalde i l'equip de govern de Junts. Fins el dia d'avui, 13 ajuntaments de la Conca de Barberà (Barberà de la Conca, Blancafort, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Passanant i Belltall, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Senan, Solivella i Vilaverd) s'han unit al front comú per rebutjar la implementació indiscriminadad'energies renovables al territori. De moment, l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet no hi ha donat suport.

En la línia del document subscrit pels alcaldes el 10 de febrer passat, ERC Vimbodí i Poblet considera que cal sumar esforços per plantejar altres alternatives reals per a implementar les energies renovables, respectant i posant en valor el paisatge, generant energia el més a prop possible d'on es consumeix. Per als republicans, aquest model ha de ser "realment transformador, basat en l'equilibri i la sostenibilitat territorial, democratitzat, participat i
que reverteixi de veritat en el desenvolupament del nostre municipi i la nostra comarca".

ERC Vimbodí i Poblet ha demanat que la sessió plenària sigui telemàtica i se'n garanteixi la seva publicitat, per evitar que el component públic del plenari municipal, amb les actuals restriccions, es vegi afectat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: