Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sirusa millora la disponibilitat i l'optimització de la planta

El 2017 Sirusa va gestionar 156.535 tones de residus / La disponibilitat operativa de la planta ha estat superior al 2016

Visita escolar a SIRUSA mentre s’extreuen les escòries Visita escolar a SIRUSA mentre s’extreuen les escòries SIRUSA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 22 Març 2018 12:04

El Servei d’Incineració de Residus Urbans (SIRUSA) ha presentat les dades d’explotació al 2017. La majoria de residus són tractats directament a la planta, una altra part es gestiona a través de gestors autoritzats, dels quals es torna a SIRUSA la fracció rebuig.

Les tones totals de residus gestionats durant el 2017 van ser 156.535. De la totalitat de les entrades se’n van valoritzar energèticament 139.991 tones, un 3,78% menys que a 2016 degut al major poder calorífic dels residus fruit de la recollida selectiva. La disponibilitat de la planta ha estat del 94,64%, superior als 93,78€ de 2016. El temps total que el centre ha estat realment operatiu ha sigut de 8.760 hores. La planta no només ha mantingut la seva optimització, sinó que ha millorat respecte l’exercici anterior.

Valoració de subproductes

SIRUSA genera bàsicament tres tipus de materials valoritzables: ferralla (2.973 tones) i alumini (380 tones), que s’extreuen de les escòries i es valoritzen per un gestor autoritzat, així com també l’escòria estabilitzada, que es valoritzada a través de VECSA, una empresa participada per SIRUSA, que la comercialitza com 'Escograva' (22.627 tones).

L’escograva és un àrid format principalment per materials ceràmics, formigó, sorra i vidre. És un material granular amb uns usos recomanats, com són: material de subbase de ferms, formació de terraplens i altres rebliments.

El residu no valoritzable d’aquest tipus d’instal·lacions són les cendres volants. Aquest material procedeix del sistema de neteja de gasos. L’any 2017 es van generar 3.966 tones de cendres, que representa un 2,8% residual respecte al 100 per cent dels residus valoritzats a la planta, energèticament o com a subproductes. Aquesta fracció és l’única que va a l’abocador, com a sistema final d’eliminació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: