Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Retiren la vegetació que obstruïa la llera del riu Francolí a la Pobla de Mafumet

Els treballs s'han desenvolupat en l'entorn de la zona industrial del municipi / També s'ha fet front a la vegetació invasora i s'ha potenciat el creixement d'arbres autòctons

L’actuació ha consistit en la retirada de vegetació que envaïa la llera del riu i suposava un obstacle per al pas de l’aigua L’actuació ha consistit en la retirada de vegetació que envaïa la llera del riu i suposava un obstacle per al pas de l’aigua ACA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 01 Març 2018 17:16

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet han finalitzat diverses actuacions dutes a terme a la llera del riu Francolí al seu pas pel municipi. Concretament s’ha treballat en un tram de prop de 700 metres i una superfície aproximada de 7.700 m2 en l’entorn de la zona industrial de la localitat. El cost dels treballs ha estat de 12.266 euros, finançats en un 80% per l’agència i el 20% restant per l’ajuntament.

L’actuació ha consistit en la retirada de vegetació que envaïa la llera i suposava un obstacle per al pas de l’aigua, el control del rebrot de les espècies al·lòctones (principalment canya americana), i la plantació d’espècies arbòries de ribera al marge de la llera. Els treballs garantiran la lliure circulació de l’aigua en cas d’avingudes i milloraran ambientalment aquest espai.

La Pobla, una història lligada al riu

La Pobla de Mafumet és un municipi històricament vinculat al riu Francolí tota vegada que, fins l’arribada de la gran indústria als anys 70 del segle XX, la principal activitat econòmica de La Pobla era l’agricultura, principalment amb els cultius de l’olivera, la vinya i el préssec. Aquest últim gaudia d’un gran renom gràcies a la qualitat del producte cultivat al municipi pobletà, que actualment manté actives diverses plantacions d’olivera. De fet, l’oli pobletà està integrat a CEOLPE, que va ser àmpliament guardonat gràcies a la collita del 2016 sota la marca “El Trull”.

D’altra banda, la relació entre la Pobla de Mafumet i el riu Francolí es manté vigent encara avui en dia, a través de l’activitat principalment olivarera que desenvolupa la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre, així com també a través de la gran bassa que, ubicada a tocar de la llera del riu, gestiona i manté una altra de les entitats pobletanes: la Comunitat de Regants la Sequieta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: