Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La xarxa municipal de Reus per al vehicle elèctric va superar l'any passat les 6.000 recàrregues

Enguany s'instal·laran a la ciutat tres noves estacions que se sumaran a les 19 ja existents

Els regidors Marc Arza i Dani Rubio, al punt de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial Els regidors Marc Arza i Dani Rubio, al punt de recàrrega del pàrquing La Fira Centre Comercial CEDIDA
Medi Ambient Adrià Díaz Bages/ Reus Digital
Dilluns, 26 Febrer 2018 16:11

L’any 2014, Reus "va apostar fermament a favor del medi ambient i de les noves tecnologies amb l’implantació de diverses estacions de recàrrega de cotxes elèctrics", segons han exposat aquest dilluns fonts municipals, que permeten connectar actualment de manera simultània fins a 26 vehicles. Aquest any 2018, l'aposta "es consolida amb la bona resposta donada per part dels usuaris de l’ús de la xarxa municipal de recàrrega", i amb l’ampliació dels punts per carregar els automòbils, fet que converteix Reus “en una de les ciutats que han fet una aposta més clara, a part de Barcelona, per aquest tipus de vehicle i la seva infraestructura”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio. “Reus està preparada, però en altres punts del país no tenen punts de recàrrega”, ha destacat.

Reus disposa actualment, d'una xarxa municipal per al cotxe elèctric amb 19 estacions de recàrrega ubicades en 11 punts de la ciutat que l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis gestiona, ubicades als vuit aparcaments municipals i en tres zones més de superfície. Els nous punts de recàrrega, segons s'ha assenyalat aquest dilluns, s’instal·laran a la zona de l’estació de trens, al Pavelló Olímpic Municipal, i a l’Avinguda de Països Catalans. El regidor d'Urbanisme, Marc Arza, ha explicat per part seva que “estem contents d’afegir un altre punt de recàrrega, que se suma als 11 punt que ja tenim a la ciutat, fet que ens posiciona com una de les principals ciutats catalanes en aquest àmbit”.

L’ús dels punts de recàrrega elèctrica a la ciutat ha experimentat un creixement progressiu, “i hem passat de les 4.500 recàrregues el 2016, a les 6.000 recàrregues l’any passat”, d’on van destacar els més de 740 usos del novembre. “El creixement continua, i esperem tancar el 2018 amb 8.000 recàrregues", segons paraules de Marc Arza.

Tenir cotxe elèctric a Reus pot comportar diverses facilitats, tant a l’hora d’aparcar com a l’hora de recarregar el cotxe, s'ha indicat. Els cotxes elèctrics recarreguen de franc i aparquen amb un 50% de descompte als pàrquings municipals. “En zona blava es pot carregar gratuïtament, només amb el tiquet, i també són gratis els punts de recàrrega dels departaments públics, per tant és una aposta molt forta, no només per la infraestructura, sinó també per incentivar l’ús del cotxe elèctric”, ha expressat el regidor d’urbanisme, fet que millorarà "la qualitat de la ciutat en tots els ámbits".

L’aposta reusenca pel vehicle elèctric no és present només en les infraestructures, sinó que també en forma de bonificacions; D'aquesta manera, els usuaris poden beneficiar-se d'un 75% de descompte en la quota de l’impost de vehicles elèctrics, i en el cas dels vehicles híbrids, el primer any del 75%, i del 65% a partir dels següents. Fonts municipals han precisat que l'any passat van gaudir d'aquesta mesura 33 vehicles elèctrics i 84 d'híbrids. “Treballem per ser seguir sent una de les ciutats referents de l’estat, en aquesta matèria”, ha conclòs Dani Rubio.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: