Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ministeri concedeix la cessió d'obres de les Madrigueres del Vendrell

Es modificarà la passarel·la, es col·locarà una barana i un cordó de protecció entre la platja i les dunes/ S'han fet canvis a les obres previstes per no destruir l'hàbitat del corriol negre

Imatge d'una de les llacunes de les Madrigueres Imatge d'una de les llacunes de les Madrigueres VÍCTOR MERENCIO
Medi Ambient Laia Molné
Dijous, 08 Febrer 2018 13:18

L'Ajuntament del Vendrell rebrà en escassos dies, una carta del Ministeri de Medi Ambient atorgant la cessió d'obres que permetran realitzar diverses millores a l'espai natural de les Madrigueres, situat a la platja de Sant Salvador. L'Ajuntament ha apostat per mantenir l'espai, però alhora convertint-lo en un reclam social i turístic perquè “les persones puguin entendre perquè s'ha de conservar aquest lloc”, segons paraules del regidor de Territori, Josep Mercadé.

La gran importància de l'espècie del 'corriol negre' a les Madrigueres ha obligat a realitzar diversos canvis en les obres previstes per tal que s'adaptin sense destruir l'hàbitat d'aquest ocell. La primera acció que s'està duent a terme és donar continuïtat a la passarel·la que arriba fins a les Madrigueres, amb un recorregut en diagonal que oscil·larà per la zona, amb la intenció de respectar l'activitat de la flora i fauna de l'espai, tot passant paral·lelament a la mota col·locada pel Ministeri. A més, aquesta passarel·la, amb un cost aproximat de 40.000€, anirà fins al búnquer històric de la zona, que segurament serà convertit en un element de guaita del 'corriol negre'.

El segon element que es col·locarà serà una barana, amb un cost final de 30.000€, al costat del mar de la passarel·la, que estarà formada per barres verticals d'acer amb fustes horitzontals separades entre elles que augmentaran d'alçada a meitat de la passarel·la per controlar el contacte amb el 'corriol negre', però permetent poder veure la fauna i flora de l'indret entre els espais de la fusta. A més, l'Ajuntament preveu el moviment d'aquest ocell a una altra zona a llarg termini i per això s'ha dissenyat, segons explicava Josep Mercadé, unes fustes desmuntables que es poden col·locar com a protecció a la nova zona d'habitatge de l'animal.

Finalment també es preveu la col·locació d'un cordó de protecció entre la platja i les dunes que separa les Madrigueres. A més d'aquestes accions, l'Ajuntament del Vendrell ha demanat a la Generalitat una subvenció de 75.000€, ja concedida, per a altres elements complementaris com l'extensió de la passarel·la per poder visitar el búnquer, elements d'avistament o la instal·lació de bancs pels visitants.

Des de l'Ajuntament asseguren que el mur col·locat pel Ministeri és provisional i que s'espera, que en un futur “desaparegui la carretera tal com la coneixem”, explica Mercadé, “deixant evolucionar les Madrigueres”.

Actuacions del GEVEN

L'entitat ecologista GEVEN Baix Penedès també preveu realitzar algunes accions per col·laborar en la dinamització de les Madrigueres impartint com a acció immediata, un programa d'educació ambiental que començarà el mes de maig, juntament amb visites guiades, xerrades i díptics per donar a conèixer l'espai. També preveuen millorar els hàbitats plantant flora típica de la zona, eliminant les plantes invasores i fent un seguiment de les llacunes, entre altres accions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: