Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S’inicia el replantat dels arbres de la urbanització Costa Daurada de Roda

Es replantaran un total de 470 arbres de l’espècie Prunus pisardii

Reposició d'arbres a la urbanització Costa Daurada de Roda de Berà Reposició d'arbres a la urbanització Costa Daurada de Roda de Berà CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 03 Febrer 2018 10:27

L’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora a la jardineria de la via pública a la urbanització Costa Daurada, que consistirà en la reposició de l’arbrat viari mitjançant la nova plantació dels arbres a determinats carrers i places.

A finals de 2013, l’Ajuntament va haver d’efectuar una actuació d’arranjament d’aquests carrers a causa de l’aixecament de voreres i vials, motiu pel qual es va haver de retirar l’arbrat que va originar el problema, en total més de 300 de la família de les acàcies, atès que les seves arrels són molt fortes.

Els treballs previstos, que es duran a terme a 21 carrers de Costa Daurada durant les properes setmanes, inclouran la retirada de les acàcies que encara hi havia, amb la seva tala i el destoconat; la neteja dels escocells existents; i la retirada dels troncs i de les arrels. Seguidament es buidaran de terra els escocells i es prepararan per la plantació dels 470 nous arbres, amb la col·locació d’una barrera anti-arrels.

La nova espècie escollida es va decidir en base a uns criteris concrets, com la limitació pel seu creixement radicular, els condicionants climatològics i edàfics, segons l’harmonització amb els arbres existents a l’entorn, i per les seves característiques de forma, color i època de floració. Per aquest motiu es va proposar l’espècie Prunus pisardii, la prunera de fulla vermella.

Els treballs s’allargaran durant aproximadament dos mesos. El pressupost, de 99.784,30 euros, va ser inclòs dins de les inversions financerament sostenibles finançades amb el romanent de tresoreria positiu de 2016, per tal de donar resposta a les peticions dels veïns i veïnes de la zona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: