Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEPEC denuncia que el pantà de Riudecanyes no rebrà aigua de Siurana durant el primer semestre d'enguany

Els ecologistes qüestionen la gestió que s’està fent de l’aigua al Baix Camp i al Priorat

El pantà de Riudecanyes El pantà de Riudecanyes CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 08 Gener 2018 13:18

El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes de Catalunua (GEPEC) han alertat què el pantà de Riudecanyes no rebrà aigua de l'embassament de Siurana durant els primers sis mesos del 2018. L'origen del problema, segons recorden en un comunicat, és la mesura aprovada per l’Agència Catalana de l’Aigua que permetia a la comunitat de regants del pantà de Riudecanyes establir 3 hores d’aigua diàries, en comptes de les 24 hores d’altres anys. Els ecologistes qüestionen la gestió que s’està fent des de la comunitat de regants de Riudecanyes de l’aigua del propi pantà i de l’aigua que rep transvasada des de Siurana, així com la gestió que està fent Aigües de Reus, el Consorci d’Aigües de Tarragona, l’Ajuntament de Riudoms, entre d’altres, en l’aigua per al consum i que “avui no sabem on fa cap”.

De la mateixa manera, es pregunten quina productivitat i a quins sectors està afavorint aquesta aigua al Baix Camp en què la pagesia està “totalment ignorada”, bona part del Priorat es troba amb restriccions d’aigua o sense poder-ne consumir a causa del baix cabal del riu de la comarca.

El GEPEC avisa als polítics que “deixin de fer un ús populista d'aquest afer, i entenguin que els recursos naturals no han de servir per a guanyar eleccions”. A més, insten als ajuntaments de Reus i Riudoms que renunciïn als cabals del Siurana, que la pagesia del Baix Camp assumeixi com a pròpia la gestió de la comunitat de regants de Riudecanyes i que es restableixi l’ús de l’aigua del riu Siurana per al propi ús de la comarca del Priorat. Finalment, demana a l’ACA que faci de gestor, moderador i àrbitre, i exigeix una administració “exigent, competent i moderna”.

Per aquest motiu, el GEPEC vol fer un pas endavant en la gestió dels recursos naturals propis i allunyar-se de la mala gestió d’altres administracions i interessos que han provocat aquest “caos hidrològic”, i aconseguir una gestió “responsable, democràtica i equilibradora de l’aigua al Baix Camp, al Priorat i a tot Catalunya”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: