Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona inicia els tallafocs de Boscos

Després de tres anys de reivindicacions, els veïns de Boscos celebren que l'Ajuntament faci els tallafocs preventius d'incendis i la neteja del sotabosc

Tallafoc de 25 metres d'amplada al carrer Isaac Albéniz de Boscos, amb la talla de pins necessària per a aquesta funció Tallafoc de 25 metres d'amplada al carrer Isaac Albéniz de Boscos, amb la talla de pins necessària per a aquesta funció CEDIDA
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dimarts, 02 Gener 2018 13:10

L'Ajuntament de Tarragona va iniciar aquest mes de desembre els tallafocs de seguretat a la zona est de Boscos, a l'alçada del desviament del Catllar per entrar a la urbanització -entre Boscos i Monnars-. Es tracta de la zona on es concentren la majoria d'habitatges que podien veure's afectats en cas d'incendi. Després de tres anys de reivindicacions, els veïns de Boscos han comprovat com les màquines han entrat per fer els tallafocs de seguretat perimetral de 25 metres d'amplada -tal com preveu la llei catalana- amb la corresponent tal·la de pins que impedien l'accés a les cases i la neteja del sotabosc que estava ple de matolls. El president de l'AV Boscos, Josep Anton Solé, celebra que "l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla i ha estat previsor del problema que hi havia" i ha recordat que els bombers "no podien accedir a dintre la urbanització" i, en cas de foc, només s'hagués pogut fer des de l'aire.

A més dels tallafocs de seguretat regulats per la llei catalana, també va entrar en vigor la llei estatal d'octubre del 2015 en la què els ajuntaments poden obligar als propietaris de finques rústiques o finques urbanes on hi hagi vegetació que pugui causar incendis a netejar les seves parcel·les. L'Ajuntament ha enviat requeriments als propietaris de Llevant i ha començat a fer els tallafocs dels terrenys municipals. Pel que fa a les finques privades, en algunes s'hauria arribat a un acord amb els propietaris per fer el servei i, en altres casos, s'està pendent de respostes. Sigui com sigui, els veïns de Boscos ja podran respirar més tranquils sabent que els accessos principals estan netejats. De moment, s'han fet actuacions a la zona est i quedarà pendent la resta de la perifèria de Boscos pels costats nord i oest.

Des de l'AV de Boscos es farà un seguiment perquè el sotabosc i els pins que s'han tallat no tornin a créixer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: