Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 709

La tala dels pins de Reus, a fiscalia

La causa és la tala dels pins de la plaça Catalunya, a la qual s’oposen veïns i GEPEC

Membres del GEPEC i veïns de la plaça Catalunya, ahir al matí davant dels pins Membres del GEPEC i veïns de la plaça Catalunya, ahir al matí davant dels pins ISABEL MARTÍNEZ
Medi Ambient
Dijous, 16 Novembre 2017 08:49

Les raons de seguretat aportades per l’Ajuntament de Reus per tal d’avalar la desaparició dels dos majestuosos pins de la plaça Catalunya continuen sense convèncer els ecologistes i el veïnat d’aquest espai reusenc. D’aquesta manera, el GEPEC i la comunitat de veïns del número 2 van fer públic ahir l’acord per portar “a la fiscalia totes les irregularitats” que, en la seva opinió, està cometent el consistori en la tramitació d’aquestes obres. “No tenim l’informe tècnic que diu que aquests arbres s’han de tirar a terra i quina és la qualificació acadèmica de la persona” que signa el document, va assegurar el tècnic del GEPEC, Ramon Ferré. De la mateixa manera, Mònica Pàmies, presidenta de la comunitat veïnal, va reclamar, com a part interessada en les obres, aquest document en haver presentat unes al·legacions el 2014 que van ser parcialment acceptades i en les quals es decidia conservar els arbres.

De fet, Pàmies, juntament amb altres veïns, ja va haver de plantar-se dilluns davant dels pins per evitar-ne la tala, després que el consistori donés l’ordre a l’empresa adjudicatària. Després d’aquests fets, Pàmies es va tornar a reunir amb representants municipals, però no ha tingut accés a l’informe que aconsella la desaparició dels arbres.

Ferré va comentar que “existeixen mesures tècniques més que demostrades” perquè, en cas de problemes de seguretat, “aquests arbres no es tirin a terra”, tal com demanen veïnat i ecologistes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: