Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Plaga de formigues voladores a Tarragona

Tarragona ha estat una de les nombroses poblacions catalanes que han notat avui una forta presència de nombroses formigues voladores, a causa dels aiguats

Una formiga voladora, aquest matí, a la Rambla Nova de Tarragona Una formiga voladora, aquest matí, a la Rambla Nova de Tarragona J.CARTANYÀ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 20 Octubre 2017 16:27

Les formigues voladores han envaït avui les ciutats de Tarragona, Reus i altres municipis catalans com a conseqüencia de les fortes pluges caigudes en els últims dies. Els ciutadans s'han vist sorpresos per la quantitat de d'insectes que hi havia a l'aire, als arbres, als fanals, als balcons o a qualsevol altre indret. 

Aquestes formigues amb ales són les femelles reproductores, que pondran ous per a continuar l'espècie. Les formigues obreres, en canvi, -les que observem més habitualment-, no tenen ales perquè la seva missió és carregar menjar cap als nius formiguers. A principis de la tardor, les formigues amb ales surten del formiguer. Per a que puguin ser fecundades, és necessari que xoquin en el seu vol amb un mascle. A partir d'aquest moment la formiga femella es desprendrà de les seves ales i fundarà el seu propi formiguer on pondrà els ous.

Aquesta setmana, però, s'ha donat un fet particular: la gran quantitat d'aigua caiguda a Catalunya ha fet que les formigues voladores surtin del seu cau de forma instintiva per a ser fecundades. D'aquesta manera, podran fer un formiguer de forma més fàcil, ja que el terra està humit i és més fàcil fer-hi forats. La formigua voladora és una espècie inofensiva.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: