Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alerta INUNCAT per les pluges que afecten el Camp i l'Ebre

En el que portem d’episodi, a Gandesa porten acumulats 110,3 l/m2, al Pantà de Siurana 113 l/m2 i, a Falset, 31,1 l/m2 / També ha quedat afectada la circulació de trens de la línia R15, entre Reus i Riudecanyes

Palmeres caigudes aquesta tarda a la platja del Miracle de Tarragona, enmig de la carretera del passeig del Miracle Palmeres caigudes aquesta tarda a la platja del Miracle de Tarragona, enmig de la carretera del passeig del Miracle ROBERTO VILLAREAL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Octubre 2017 18:45

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per l’episodi de pluges generalitzades que afecten Catalunya des d’aquest matí i que es preveu que es mantinguin durant la tarda i el vespre/nit. Es recomana extremar les precaucions en la conducció i fer seguiment de les possibles incidències viàries. Hores d’ara hi ha dues vies tallades a Bot i a Gandesa.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), al terç sud de Catalunya es preveu que les precipitacions puguin superar els 40 l/m2 en 30 minuts fins el vespre. A partir del vespre les precipitacions afectaran les comarques del litoral i prelitoral central amb registres que poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts.

Els registres de precipitació acumulats més importants a la demarcació de Tarragona han estat: Pantà de Siurana: 113 l/m2; Gandesa: 110.3 l/m2; PN dels Ports: 54.8 l/m2; Horta de Sant Joan: 52.5 l/m2; Ascó: 46.4 l/m2; Vinebre: 40.8 l/m2; Benissanet: 38.9 l/m2; Aldover: 36.8 l/m2; el Perelló: 31.1 l/m2; Falset :31.1 l/m2 i Torroja del Priorat: 30.3 l/m2.

Incidències

A la demarcació de Tarragona les precipitacions van acompanyades de fortes ratxes de vent que estan provocant la caiguda d’arbres a la via. En aquest sentit, es recomana extremar les precaucions en la conducció. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit SCT hi ha diverses carreteres tallades a conseqüència de les pluges: TV-3301 entre els punts quilomètric 1 i 1,5 a Bot TV-3531 entre els punts quilomètric 0 i 5,5 a Gandesa.

Proteccio Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla d’Emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT pel tall de la circulació de trens a la línia R15 entre Riudecanyes i Reus per manca de tensió a conseqüència de la caiguda d’un arbre a la catenària. Derivat d’aquesta incidència hi ha un tren aturat amb 40 passatgers afectats.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins ara una quarantena de trucades, la majoria fetes des de les Terres de l’Ebre entre les 16:30 hores i les 18:00 hores. Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 10 hores d’aquest matí i fins les 18.00 hores, 43 avisos relacionats amb la pluja. D’aquests, 10 s’han registrat a la demarcació de Lleida, 17 a la de Tarragona i 16 a les comarques de les Terres de l’Ebre.

Cal destacar que a la demarcació, dels 17 avisos, 6 han estat a la ciutat de Tarragona i 4 a Salou. Són sobretot serveis relacionats amb la caiguda d’arbres, branques i elements de la via pública. Pel que fa als 16 avisos de les Terres de l’Ebre, cal destacar que 10 s’han registrat a Gandesa, bàsicament per inundacions en baixos, locals o pàrquings, i per un vehicle atrapat per l’aigua.

Extremar les precaucions

Davant aquest episodi de pluges generalitzades a Catalunya, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la conducció. No aparqueu vehicles en rieres o punts subterranis inundables, ni creueu rius o rieres si baixen amb aigua. Encara que sigui dins del vostre vehicle, podríeu ser arrossegats encara que no hi hagi gaire profunditat. Igualment, eviteu apropar-vos a les lleres de rius i rierols que poden recollir aigua caiguda conca amunt i poden créixer de forma sobtada.

D’altra banda, extremeu la precaució en les activitats al medi natural; si us sorprèn la tempesta en l'entorn natural allunyeu-vos de rius i rieres que poden incrementar el cabal d'aigua de forma sobtada i situeu-vos en un punt elevat; eviteu estar a prop d'elements metàl·lics si hi ha tempesta elèctrica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: