Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla vol construir una bassa pels problemes d’inundació al Barri Marítim

Per el moment, el consistori està realitzant treballs de millora i neteja al canal de la rasa

Aquest seria el terreny on es construiria la bassa situat a l'entorn de la casa dels músics d'Altafulla Aquest seria el terreny on es construiria la bassa situat a l'entorn de la casa dels músics d'Altafulla MARINA MARTÍNEZ
Medi Ambient Marina Martínez
Divendres, 11 Agost 2017 06:00

L’Ajuntament d’Altafulla es troba en fase de negociació per la compra d’uns terrenys particulars on es té previst la construcció d’una bassa per acabar amb les inundacions al Barri Marítim. L’alcalde del municipi, Fèlix Alonso, ha avançat que “recorrerem a una expropiació perquè una tercera persona dictamini el preu del terreny ja que no ens hem posat d’acord”.

La solució proposada passaria per la construcció d’una bassa de laminació d’uns 20.000 metres quadrats on l’aigua de pluja que arribés des de la rotonda del Puntet s’hi acumulés i anés canalitzant progressivament cap a la rasa i el dipòsit. Els tècnics estudien encara quina ha de ser la profunditat d’aquest espai però Alonso ja aclareix que “recolliria una quantitat d’aigua però podria, en alguns moments, no ser suficient”. El projecte en sí suposaria un cost total de 403.721,70 euros.

Treballs de millora i neteja

Per el moment, el consistori està realitzant aquests darrers dos dies diverses feines de millora i neteja al canal de la rasa per evitar acumulacions d’aigua en cas de pluges; especialment a l’entorn dels càmpings Santa Eulàlia i Don Quijote. Alonso ha recordat que ja es va realitzar una inversió conjunta amb la Diputació de Tarragona d’uns 3.000 euros per la construcció del nou dipòsit d’aigües pluvials en aquest punt que ha aconseguit reduir les inundacions però no evitar.-les: “El problema és difícil de resoldre perquè s’origina des de la construcció d’aquesta zona però ara ja no podem canviar-ho”, valora Alonso.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: