Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou tira a terra el xalet de Pedrol Rius per fer-hi un espai natural públic

La finca, que va ser adquirida per l'Ajuntament a finals d'any, està a primera línia de mar al cap de Salou

Les tasques d'enderroc van començar ahir i duraran quinze dies Les tasques d'enderroc van començar ahir i duraran quinze dies JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Medi Ambient Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimarts, 16 Mai 2017 08:00

El xalet de l'advocat reusenc Antoni Pedrol Rius, situat a primeríssima línia de mar a la cala Morisca del cap de Salou, ja és història. L'Ajuntament de Salou va iniciar ahir els treballs d'enderroc de la construcció, que estava abandonada des dels anys noranta, i que el consistori va adquirir l'any passat gràcies a un acord amb els hereus de Pedrol. L'objectiu és ara retornar tota la finca al seu estat natural i recuperar-hi un espai natural d'accés públic.

“Aquest és un lloc privilegiat i forma part de la inversió important que estem fent per recuperar mediambientalment el nostre litoral”, va assegurar ahir l'alcalde, Pere Granados. El xalet va ser construït als anys seixanta en plena època d'especulació urbanística al cap de Salou, on el litoral va quedar fortament afectat. L'Ajuntament de Salou ha invertit en els últims anys 4,5 milions d'euros per aconseguir la propietat de finques a primera línia de mar, moltes de les quals, dins també del domini maritimoterrestre, i sobretot vinculades al projecte de camí de ronda en aquest punt del litoral.

La compra del xalet de Pedrol Rius, que des del seu abandó als noranta havia viscut una ràpida degradació, va tenir un cost de 850.675 euros per a l'Ajuntament, que va arribar a un acord amb els dos hereus de Pedrol: l'Ajuntament de Reus i el Col·legi d'Advocats de Madrid.

Les tasques d'enderroc duraran dues setmanes i tindran un cost de 21.700 euros. Tot seguit, l'Ajuntament posarà en marxa els treballs de desbrossament i restauració ambiental de la finca de 9.200 metres quadrats, on s'invertiran 160.000 euros a recuperar la vegetació autòctona i fer-hi un mirador. S'espera que l'espai estigui enllestit a la tardor.

Pendents del camí de ronda

El nou espai natural resultant de l'enderroc de la finca de Pedrol Rius formarà part de la segona fase del camí de ronda del cap de Salou, que l'Ajuntament fa anys que demana que s'executi. L'alcalde, de fet, va assegurar ahir que en els últims mesos hi hagut nous contactes amb representants de la direcció general de Costes a Tarragona i amb el subdelegat del govern, Jordi Sierra, i que confien que el projecte es pugui reactivar durant aquest any. “Estan treballant en el projecte i esperem que aquest any s'iniciï el concurs per les obres”, va afirmar Granados. L'Ajuntament ha demanat que la nova fase, que començarà als Replanells, arribi fins l'antiga pedrera del cap de Salou.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: