Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls engega una campanya per fomentar la recollida selectiva d'oli de cuina

Els usuaris particulars que utilitzin la deixalleria de Valls durant la campanya 'Hola, oli!' podran obtenir de forma gratuïta un bidonet de 2'2 litres

Campanya informativa sobre temes ambientals al nucli de Picamoixons Campanya informativa sobre temes ambientals al nucli de Picamoixons CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 09 Mai 2017 10:35

L'Ajuntament de Valls, des del departament de Medi Ambient, està duent a terme la campanya 'Hola Oli', que té per objectiu l'objectiu fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat. El petit gest de recollir l'oli de cuina usat en un bidonet permetrà reciclar-lo per produir biodièsel, de manera que es redueix la contaminació de l'entorn i es contribueix a la sostenibilitat del planeta.La campanya ha començat aquest dimarts 9 de maig a la plaça de Sant Isidre.

Des de Medi Ambient es recorda que els olis de cuina usats, ja siguin de fregir, d'amanir o de llaunes de conserva, i sigui quina sigui la seva composició (oli d'oliva, de gira-sol, etc) no s'han de llençar mai per l'aigüera. "Si ho fem podem causar embussos a les canonades de casa nostra, al clavegueram de la ciutat i dificultem el procés de depuració de l'aigua residual", alerten des del departament. També es recorda que, a causa de l'oli mal reciclat, es contamina  'entorn, ja que un litre d'oli pot arribar a contaminar un milió de litres d'aigua.

De l'oli que es porti a la deixalleria, se n'obtindrà biodièsel, biocombustible que produeixen un 80% menys d'emissions que el petroli i és un recurs renovable. Per a més informació, cal consultar el portal https://vallsmillorablog.wordpress.com/consells/olis-vegetals/. Per tot això, cal guardar els olis vegetals usats en un recipient tancat i dur-los a un dels punts de recollida habilitats com la Deixalleria de Valls (c/Basters 11 – Polígon industrial) o Vallsgenera (antiga Casa Caritat a la Ctra. del Pla 37A.)

Tots aquells usuaris particulars que utilitzin la deixalleria de Valls durant aquesta campanya podran obtenir de forma totalment gratuïta un bidonet per facilitar la recollida selectiva de l’oli. Es tracta d’un contenidor de 2’2 litres de capacitat i que porta incorporat un embut amb filtre per facilitar la recollida. Per a aquelles persones que ho prefereixin, poden dipositar l’oli recollit dins d’ampolles o garrafes al contenidor que hi ha habilitat al pati exterior de les instal·lacions de Vallsgenera.

Descomptes a la taxa de residus

L'oli de cuina usat és un dels residus que pot ser aportat a la deixalleria per tal d'aconseguir un descompte a la taxa de residus de fins al 25%. L'ordenança fiscal vigent preveu per aquells usuaris que facin un mínim de 3 aportacions anuals puguin obtenir un 20% de descompte a la taxa de residus. Si es fan un mínim de 6 aportacions anuals es gaudirà d'un descompte del 25%. Les aportacions han de ser fetes en dies diferents i amb un pes mínim de 5 Kg, i han de ser de residus que no disposin de contenidors específics a la via pública.

Campanya a Picamoixons

Així mateix, aquests setmana s'ha dut a terme una campanya informativa de diversos temes ambientals i s'han distribuït bidons per a recollir l'oli, bosses per a separar les fraccions de paper/vidre /envasos a Picamoixons.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: