Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEPEC alerta pel risc contra la salut de Silvalac als Pallaresos

Segons el grup ecologista, un informe del Departament de Salut a Tarragona alerta sobre el perill de les substàncies emeses per l'empresa i exigeix mesures per minimitzar les partícules cancerígenes

L'informe de Salut apunta que la pols negra que emet Silvalac als Pallaresos podria tenir partícules cancerígenes L'informe de Salut apunta que la pols negra que emet Silvalac als Pallaresos podria tenir partícules cancerígenes CEDIDA
Medi Ambient El Punt Avui
Dijous, 04 Mai 2017 08:05

Gepec-Ecologistes de Catalunya exigeix al Departament de Territori i Sostenibilitat mesures contra l'empresa Silvalac dels Pallaresos “per posar fi a la contaminació que durant almenys tretze anys ha posat en risc la salut dels veïns”. Segons l'entitat ecologista, un informe del Departament de Salut de Tarragona, “a qui el Gepec va denunciar el mes de març el deficient control del Departament de Territori, alerta sobre el perill de les substàncies emeses i exigeix mesures addicionals per minimitzar les partícules cancerígenes produïdes per l'empresa”.

El Gepec s'ha presentat com a part interessada en el procediment d'ampliació de l'empresa Silvalac i ha presentat un seguit d'al·legacions per demanar a Territori “que exigeixi la solució de nombroses incidències que cal esmenar en l'empresa abans de donar-li autorització ambiental en l'expedient de modificació substancial”. L'empresa es dedica a la impressió “amb tintes que contenen substàncies perilloses sobre plàstics de polietilè i polipropilè”. El Gepec dedueix que l'empresa ha pogut produir emissions al sòl de metanol, COV i altres substàncies per fuites procedents probablement dels tancs d'alcohol isopropílic, acetat d'etil o etoxipropanol”. També relaciona la combustió de dissolvents i tintes en emissions a l'atmosfera “que són perjudicials per a la salut”.

El grup ecologista, que felicita el Departament de Salut “per la seva transparència”, demana ara que “controlin que les mesures correctores proposades són posades en pràctica per l'empresa en un termini raonable” i que es faci un informe desfavorable en l'expedient de modificació substancial per ampliació que ha presentat l'empresa “mentre les mesures correctores no siguin efectives”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: