Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils dedica el mes de març a les jornades gastronòmiques de la carxofa

Un total de 28 restaurants oferiran, del 9 al 25 de març, menús especials al voltant d’aquesta hortalissa

La plaça del Pòsit acollirà el 18 de març el tast de paelles encarxofades La plaça del Pòsit acollirà el 18 de març el tast de paelles encarxofades CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dijous, 08 Març 2018 23:54

Farcides de llagostins, gratinades, fregides, al forn, en una caldereta de cigrons i cloïsses, amb arròs negre, a baixa temperatura amb ou de guatlla, confitades amb oli d'oliva i romesco, cruixents o en crema, amb bacallà o amb suquet de peix. Del 9 al 25 de març, una trentena de restaurants de Cambrils oferiran menús per assaborir la carxofa en el marc de les sisenes jornades gastronòmiques 'Encarxofa’t a Cambrils amb molt de gust'.

Els comensals podran triar entre una àmplia varietat de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània. A més, el diumenge 18 de març, a partir de les 11 hores, a la plaça del Pòsit, hi haurà un tast de paelles encarxofades elaborades de la mà dels diferents restaurants participants en la campanya.

La carxofa és un producte de temporada fortament arrelat al territori. La varietat utilitzada a la zona és la blanca de Tutela que, conreada a nivell del mar i amb les condicions agroclimàtiques de l’entorn, produeix una carxofa tendra, amb molt de gust i de qualitat extraordinària. Es tracta d’un producte propi de l’horta cambrilenca que excel.leix encara més maridat amb la cuina d’arrossos, fideus i guisats de peix.

Les jornades de la carxofa formen part del calendari gastronòmic de Cambrils, que busca donar a conèixer els productes de temporada al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi, i els atractius de la destinació.

Cal destacar que l’any passat les jornades 'Encarxofa’t a Cambrils' van rebre el premi a la millor iniciativa gastronòmica de l’Acadèmia de la Gastronomia de Tarragona. El guardó reconeix el treball en equip entre l’hostaleria, els productors i l’administració per promocionar la gastronomia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: