Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 691

El centre d'interpretació del vermut, aturat provisionalment 'per la situació política del país'

L'equipament, anunciat un any enrere, havia d'entrar en funcionament aquesta propera Setmana Santa

Exterior de la Llotja de Reus, a l'actualitat Exterior de la Llotja de Reus, a l'actualitat MARC BUSQUETS
Gastronomia
Dissabte, 10 Febrer 2018 09:51

Anunciat fa una mica més d'un any per part de la Cambra de Comerç de Reus, el projecte del centre d'interpretació del vermut que s'havia d'ubicar a la Llotja es troba aturat. La previsió era que l'equipament entrés en funcionament aquesta propera Setmana Santa, però ara per ara tot "està paralitzat momentàniament", segons ha indicat a Reusdigital.cat el president de l'ens, Isaac Sanromà. El projecte d'aquest nou atractiu per a la promoció turística i econòmica de la ciutat es va donar a conèixer després d'una visita a les instal·lacions de Guiness a Dublín per part d'una delegació local.

La situació política al país, clau

"Aquest és un projecte que depenia, entre d’altres coses, d’un cofinançament per part de la Generalitat dins del seu programa de suport a les iniciatives de promoció turística", ha assenyalat Sanromà. La situació política al país, però, en què s'està pendent de l'establiment d'un nou govern, ho ha aturat tot. A banda, el passat desembre es va donar el tret de sortida al període electoral a la Cambra reusenca, raó que "també ens ha decidit a no avançar en l’execució del projecte".

Per tot plegat, l'encara president de l'ens reusenc ha manifestat que "hauria de ser el nou plenari, sortint de les properes eleccions, l’encarregat de liderar i executar el projecte", si és el cas. Justament quan es va revelar la intenció de construir el centre d'intepretació, Sanromà va deixar entreveure per primer cop que no es presentaria a la reelecció, si bé no ha confirmat encara la seva renúncia definitiva. "La decisió està presa, però no l’anunciaré fins que arribi el moment més indicat", ha indicat.

Els antecedents

Tot i que el període electoral s’ha iniciat, per a Sanromà tot queda condicionat altra vegada per "la situació política al país, que fa que no es pugui concretar encara la data exacta de les eleccions". Fins que el termini "no quedi clar", en consequència, "no comunicaré oficialment quina és la meva decisió".

La previsió va passar per crear un ens participat per la Cambra, el consistori i un operador privat, amb l'objectiu de gestionar l'espai d'intepretació. De fet, es va preveure que aquest últim fes la inversió corresponent amb l'objectiu final d'establir "un museu 3.0", tal i com va ser descrit llavors, amb una clara aposta per "les noves tecnologies" per tirar-lo endavant. La idea inicial, quan es va donar a conèixer el projecte el passat gener de 2017, era que aquest agafés forma durant el primer trimestre de l'any, i uns 12 mesos aproximats de treballs a l'espai, tot aprofitant l'estructura existent per adaptar-la fins i tot per altres usos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: