Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El calamar serà el protagonista a 35 restaurants de Cambrils

Les terceres jornades gastronòmiques oferiran, del 29 de setembre al 15 d'octubre, menús especials maridats amb vins i caves Torelló

Presentació de les jornades gastronòmiques del calamar de Cambrils Presentació de les jornades gastronòmiques del calamar de Cambrils CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Setembre 2017 16:12

El calamar serà l’ingredient estrella dels menús de 35 restaurants de Cambrils en la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del calamar, que s’ha presentat avui a la terrassa del restaurant Miramar. Del 29 de setembre al 15 d'octubre, s'oferirà una àmplia varietat de propostes al voltant d’aquest mol·lusc.

Durant la presentació, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha destacat el treball conjunt de l’Ajuntament i el sector per reforçar la capitalitat gastronòmica de Cambrils amb la bona feina dels cuiners i la qualitat dels productes de quilòmetre zero. En la mateixa línia, el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Josep Maria Pellicer, ha afirmat que el calamar és un “producte dolç i tendre amb moltes possibilitats” i ha explicat que a les jornades s’ofereix receptes molt diverses, des de les més tradicionals a les més innovadores, a preus que oscil·len entre els 24,50€ i els 49€ perquè tothom hi pugui tenir accés.

Finalment, el representant de vins i caves Torelló, Ángel Moreno, ha parlat de la qualitat de l’oferta gastronòmica de Cambrils i de la participació del celler familiar a les jornades. Els restaurants han triat entre dos vins blancs, un rosat i tres caves per maridar els seus menús.

Els establiments participants

Els 35 establiments participants de les terceres jornades del calamar són: Acuamar, Al Punt, Barabar, Beach Club Estival Eldorado Resort, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casa Port, Club Nàutic, Denver, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, Lekeitio, Les Barques, l’Escandall, l’Espurna, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Miquel, Miramar, Montserrat, Moraima, Rincón de Diego, Sotacel, Vora, Xiringuito del Mar i Zero Zero.

Aquesta promoció del calamar neix de la pròpia associació de restaurants de Cambrils, ja que el calamar és un producte atemporal, que es pot trobar a les peixateries durant tot l’any, molt present a la gastronomia marinera de Cambrils i que dóna molt de joc a l’hora de cuinar-los. Els comensals els podran degustar farcits, amb la seva tinta, arrebossats, amb arròs, en caldereta, o a la planxa, entre altres maneres de cuinar-los.

L’apunt nutricional

El calamar, pel seu contingut nutricional destaca sobretot pel seu contingut en minerals, entre els que podem trobar: potassi, magnesi, zinc, fòsfor i ferro. Aporta vitamines, sobretot A, B3 i B12.

És un aliment ideal per al metabolisme, gràcies al seu contingut en iode, que regula l’energia del nostre organisme i el funcionament correcte de les cèl·lules. També ajuda a regular el colesterol, a processar els carbohidrats, enfortir el cabell, la pell i les ungles i és fonamental pel bon funcionament de la glàndula tiroides. El seu consum està aconsellat per persones amb diabetis i amb intoleràncies al gluten.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: