Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La DOP Siurana participarà en la Fira del Vi DO Tarragona

La fira tindrà lloc durant el cap de setmana del 16, 17 i 18 de juny, en horari de tarda el divendres, i matí i tarda, el dissabte i el diumenge

La Fira del Vi DO Tarragona 2017 s'ha presentat avui al Mercat Central La Fira del Vi DO Tarragona 2017 s'ha presentat avui al Mercat Central ALBA SANCHA
Gastronomia Alba Sancha
Dimarts, 13 Juny 2017 12:53

La 19a edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona arriba un any més a la Rambla Nova durant els dies 16, 17 i 18 de juny. Enguany, es podran tastar més d’un centenar de vins elaborats per una vintena de cellers de les quatre comarques de la DO Tarragona, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d’Ebre, així com caves i vermuts de productors d’aquests territoris. Com a novetat, i un dels principals reclams, en aquesta edició el Consell Regulador de l’oli de la DOP Siurana oferirà una petita degustació amb tasts gastronòmics elaborats amb aquest oli pel cuiner Gerson Ribal. La intenció és crear un binomi entre tots dos productes i així mostrar el bon maridatge que hi ha entre el vi DO Tarragona i l’oli DOP Siurana.

A banda dels cellers, la fira oferirà una oferta complementària d’activitats. Per una banda, hi haurà una carpa en què, no només es faran degustacions del vi, sinó que també es presentaran. La secretària-gerent de la DO Tarragona, Àngels Collado, ha explicat que la finalitat és que es conegui la informació que envolta als vins i la fira no es limiti només al tast. A més, l’exhibició, en aquest cas, anirà a càrrec dels mateixos enòlegs dels cellers. Així mateix, la fira també comptarà amb una oferta de música amb la presència del grup local Tonnety & els farsants del swing, el dissabte a la tarda, que farà un recorregut itinerant, com també hi hauran parades d’embotits catalans, formatges i una selecció de restaurants amb productes km0 que s’han agrupat amb el nom del col•lectiu Taula per a 4.

La Fira del Vi de la Do Tarragona donarà el tret de sortida el divendres, 16 de juny, a les 18h. Els interessats en tastar els vins hauran de comprar un tiquet, pel preu de 10 euros, que inclou una copa marcada amb el logotip de la fira, un portacopes i 6 degustacions de vins. L’horari de dissabte i diumenge serà de matí i tarda

Possibles novetats en futures edicions

La consellera i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha manifestat que la intenció en futures edicions seria poder celebrar tant aquesta fira com d’altres a la plaça Corsini, un cop culminades les obres, respecte a les quals ha recalcat que el termini de finalització “està en mans del Ministerio de Fomento”. Ferrando, però, no ha volgut incidir gaire en aquesta idea, tot i que sí que ha dit que seria un bon emplaçament per aquest tipus d’esdeveniments, en un entorn amb la façana modernista del Mercat Central. A més, la consellera ha manifestat que la Rambla Nova és una ubicació perquè els vianants gaudeixin.

En relació a la fira, Ferrando ha manifestat que “realment, tenim uns vins meravellosos”. A més, ha aprofitat per instar a tots els restaurants de Tarragona que incloguin una carta de vins o una mínima oferta de la DO Tarragona.

Nous cellers participants

Enguany, alguns cellers debuten en aquest fira, com els vins de Vives Ambròs de Montferri o el Celler Blanch, de Puigpelat. També s’estrena en aquesta edició l’associació de Cellers Singulars de la DO Tarragona, en la qual s’agrupen una desena de petites bodegues familiars. Aquesta es podrà trobar en una carpa instal·lada també a la Rambla Nova. Per una altra banda, un any més, també es podran tastar els vins guanyadors del 23è Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, que es va celebrar la setmana passada al Port de Tarragona.

Actes previs

Per anar engegant motors, la Fira del Vi de la DO Tarragona ha organitzat alguns actes i activitats previs. El dimecres, 14 de juny, a l’Espai Turisme, el director de l’Espai del Vi Català, Miquel Figini, dirigirà una petita degustació de vins de varietats tradicionals de la DO Tarragona. El tast comptarà també amb la col•laboració de la DOP Siurana, que oferirà tastets gastronòmics. Per participar en aquesta activitat, cal reservar prèviament a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 977 217 931.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: