Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Neus Faiges i Gessamí Caramés guanyen el concurs de joves cuiners de les Jornades de la Galera de Cambrils

Les dues són alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils

La guanyadora Neus Faiges, amb l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza La guanyadora Neus Faiges, amb l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza CEDIDA
Gastronomia Redacció Infocamp
Dissabte, 25 Febrer 2017 12:19

Neus Faiges Gargallo i Gessamí Caramés Nuñez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils han guanyat el primer i segon premi respectivament del concurs de joves cuiners 'De la Mar als Fogons' de les 13es Jornades de la Galera. Faiges ha cuinat un caneló cítric de galera confitada a la baixa temperatura, amb el seu consomé i l'essència de tota la vida, mentre que Caramés ha captivat el jurat amb un petit four de galera. El concurs i el lliurament de guardons ha tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El passat 3 de febrer un grup d’experts va seleccionar els 8 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Avui els participants escollits han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat format per experts de sector de la restauració i les han exposat davant de dos jurats formats per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més.

Després de la deliberació del jurat, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, han lliurat els premis en un acte que també ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Sílvia Rodes, i representants de la Confraria, la Cooperativa Agrícola i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils, entre altres.

El concurs està adreçat a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils. Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres d’ensenyament de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona, Tortosa i Cambrils.

Tots els finalistes i els professors acompanyants de cada centre han guanyat una inscripció gratuïta al taller participatiu 'Tu ets el mestres de la nostra cuina', organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. A questa experiència també inclou la visita guiada a totes les instal•lacions del Món Sant Benet, així com l’entrada a la Cuina del Complex, reservada per visites molt limitades.

A més, el primer i segon finalista, s’han emportat un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils, dues entrades a Port Aventura i una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic. Els professors acompanyants també han estat obsequiats amb dues entrades a Port Aventura, una estada a l’espai lúdico-termal i un lot de productes gourmet de la terra gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: