El Reus Deportiu passa a semifinals en un duel espectacular

Victòria treballada davant el Lleida en el millor partit de quarts de final de la Copa del Rei (7-6) / El Barça ja espera al Reus a semifinals

Àlex Rodríguez ha fet un 'had trick' davant el Lleida Àlex Rodríguez ha fet un 'had trick' davant el Lleida LUÍS VELASCO/ FEP
Esports Josep Cartanyà
Divendres, 23 Febrer 2018 21:14

L'últim partit d'aquests quarts de final de la Copa del Rei ha començat amb molt de ritme per part dels dos conjunts. Una prova d'això ha estat que, en els primers deu minuts de la primera part, amddós equips ja havien comès cinc faltes cadascun. El Reus Deportiu ha tingut el domini de la primera part i el Lleida intentava contrarestar els atacs roig-i-negres guanyant una mica més de posessió de pilota.

Al minut 12, el Lleida perd una pilota al mig de la pista que recupera Marc Torra. Aquest surt ràpidament al contraatac i la seva passada la remata de forma implacable Àlex Rodríguez per obrir la llauna (1-0). Les transicions del Reus eren molt ràpides. I al minut 16, el mateix Àlex Rodríguez se n'ha anat molt bé del defensor i ha encarat el porter Lluís Tomàs, a qui ha batut per segon cop (2-0).

El Lleida ha escurçat distàncies al minut 17, gràcies a un gol de Darío Rodríguez, que ha estat molt murri després d'una rematada creuada venint des del darrera de la porteria del Reus, que ha sorprès Càndid Ballart (2-1). L'equip de la terra ferma hauria pogut empatar un minut després si Darío hagués transformat un penal rigorós assenyalat contra el Reus Deportiu, però Ballart ha endevinat la intenció del jugador.

Al minut 21, el Lleida ha fet el més difícil i César Candanedo ha aconseguit marcar el gol de l'empat després d'etzibar un xut potent que s'ha col·lat per la porteria roig-i-negra (2-2). Però la reacció del Reus Deportiu no s'ha fet esperar i, al mateix minut 21, Raul Marín aprofita un rebuig del porter davant d'una rematada de Torra per tornar a posar el marcador a favor (3-2). I després d'una primera part molt vistosa, s'arribava al descans.

Segona part espectacular

A la represa, al minut 26, el duel s'ha tornat a igualar gràcies a un nou penal favorable al Lleida. Candanedo llança el penal que ha aturat en Càndid Ballart en un primer terme, però el jugador asturià ha aprofitat el rebot per empatar el partit (3-3). En el primer tram de la segona part, el Reus ha baixat una mica en defensa i el Lleida, després del gol, se'l veia més còmode.

I quan millor jugava el Lleida, al minut 31', un xut des de lluny de Raul Marín l'ha desviat Albert Casanovas de forma molt hàbil davant del seu defensor i ha tornat a avançar al Reus Deportiu (4-3). Al minut 35, el Lleida comet la seva desena falta. Marín llança la bola entre l'estic i l'aixella de Lluís Tomàs, però el porter del Lleida es tanca bé i l'atura.

Un nou contraatac del Reus, al 37', ha acabat amb un llançament creuat de Marc Torra, que aconsegueix batre al porter i obrir una petita escletxa en el marcador (5-3). El Lleida no baixava la guàrdia i, al minut 41, Jordi Creus envia un xut potent llunyà que bat Càndid Ballart i que servia per retallar distàncies (5-4). En la jugada següent, un jugador del Lleida cau a terra, i el Reus fa una sortida ràpida amb la bola que culmina Joan Salvat amb el sisè gol (6-4), una acció protestada pel conjunt lleidatà que li ha costat una targeta blava.

Després d'un temps mort, al minut 42, Albert Casanovas ha disposat d'un penal per ampliar més la distància, però ha errat el seu xut. El partit seguia boig -fent justícia a la competició del KO- Al 45', el Lleida torna a marcar gràcies a un gol de Roberto di Benedetto (6-5). Les defenses no respiraven i, al minut 46, un Àlex Rodríguez inspirat feia el seu had trick particular amb una canonada que significava el 7 a 5. A la jugada següent, el Reus fa la seva desena falta i Darío Giménez transforma la directa (7-6).

Al minut 49, l'àrbitre amonesta Candenado amb la targeta blava. Marín ha disposat d'una nova falta directa però el jugador reusenc no aconsegueix batre Lluís Tomàs. A tres segons pel final, el Lleida ha servit una falta amb una autopassada que ha topat amb Romà Bancells, que ha marcat el vuitè gol des del centre de la pista però l'àrbitre ha considerat que la pilota havia entrat fora del temps reglamentari.

"El clàssic" a semifinals

Sens dubte, aquest ha estat el partit de quarts de final més espectacular d'aquesta Copa del Rei. Demà dissabte 24 de febrer, a les 21h, es disputarà la semifinal esperada, Reus Deportiu-Barça, després que el conjunt blaugrana hagi eliminat el Girona.