Derrota que fa encendre les alarmes

El CF Reus no ha estat capaç de remuntar un gol matiner del Lugo i torna a deixar escapar punts a casa (0-1)

Fran Carbia ha reaparegut avui a l'onze inicial del CF Reus Deportiu Fran Carbia ha reaparegut avui a l'onze inicial del CF Reus Deportiu M.B.M.
Esports Josep Cartanyà
Dissabte, 13 Gener 2018 20:48

Tot i ser un equip de la part alta, el Lugo visitva l'Estadi Municipal després de tres derrotes consecutives i el CF Reus necessitava que els tres punts es quedessin a casa. Però la derrota d'avui encèn les alarmes al CF Reus, no només perquè culmina una mala ratxa de resultats, sinó pel calendari complicat que li ve en les properes jornades.

Després d'uns primers minuts de tanteig, en què el CF Reus s'ha aproximat a l'àrea gallega, el primer que ha trencat el gel ha estat el Lugo quan, al minut 13, una bona centrada molt precisa de Luís Riuz al mig de l'àrea local ha estat rematada amb el cap pel sempre perillós Cristian Herrera, que ha batut a Edgar Badia (0-1). Les coses no començaven bé pels reusencs, que veien que el partit se'ls feia costa amunt.

En el següent quart d'hora de joc, el CF Reus pràcticament no s'ha aproximat a la porteria de Juan Carlos. Per part del Lugo, al minut 27, Fede Vico ha assistit una pilota cap a Josete, que l'ha pentinat molt bé i que ha sortit fregant el pal esquerra d'Edgar Badia. Cap als darrers minuts del primer temps, el CF Reus ha provat sort amb alguna centrada des del lateral dret, però sense gaire perill.

Abans del descans, el Lugo encara ha tingut una darrera ocasió, al minut 43, amb una rematada de Vico que ha sortit una mica desviada. Camí cap als vestidors, l'àrbitre ha rebut una forta xiulada per part de la grada de l'Estadi Municipal, que ha criticat que el col·legiat no hagi xiulat possible faltes rebudes pels jugadors locals.

Falta de reacció local enmig d'un arbitratge discutit

La segona part ha començat com la primera. Al minut 48, un servei de còrner per part del Lugo que ha estat rematat amb tota la intenció per Vico i que ha estat a punt de suposar el segon gol. Enla jugada segënt, a l'àrea visitant, una passada de la mort no ha trobat per poc rematador roig-i-negre.

Mentrestant, l'àrbitratge tampoc ajudava gens als interessos del CF Reus, ja que aplicava la llei de l'avatatge però després no sancionava amb targeta al ljugador gallec que havia comès la infracció. El públic també s'ha indignat quan l'àrbitre no ha xiulat un possible penal sobre Carbia, que ha estat sancionat amb la groga per simular una caiguda. I enmig de les protestes, i per acabar-ho d'adobar, l'àrbitre expulsa l'entrenador del CF Reus, Aritz López Garai, que no podrà dirigir des de la banqueta el derbi Nàstic-Reus del 21 de gener.

I mentre l'actuació arbitral estava en el punt de vida dels seguidors, de futbol se n'ha vist ben poc en els primers 20' de la segona part. I les poques ocasions clares venien del cantó gallec. Al minut 72, un contracop de tres davanters visitants davant d'un defensor local l'acava esvaint una aturada miraculosa de Badia, que ha evitat que el Lugo matés el partit.

La millor ocasió per part del CF Reus ha arribat, al minut 81, quan Lekic ha protagonitzat una bona acció individual davant dos defensors, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat a la dreta de Juan Carlos. Els locals encara han disposat d'una nova ocasió per marcar, al minut 86, amb una rematada ben dirigida de Yoda que ha sortit ajustada al pal dreta de la porteria gallega.

La derrota d'avui obligarà al CF Reus a treballar molt en les properes jornades. Sense anar més lluny, el proper partit serà el derbi que es disputarà el dia 21 de gener, a les 18h, al Nou Estadi de Tarragona.

Fitxa tècnica:

CF Reus Deportiu (0): Edgar Badía, Álex Menéndez, Jesús Olmo, Vítor Silva, Fran Carbia (Juan Cámara, 80'), Campins, Juan Domínguez, David Haro (Lekic, 68'), Atienza, Àlex Carbonell (Yoda, 68') i Máyor.

CD Lugo (1): Juan Carlos, Leuko, Josete, Carlos Pita, (Albarracín, 67'), Bernardo, Seoane, Mario Barco, Fede Vico (Daniel Escriche, 87'), Azeez, Luís Ruiz (Kravets, 52') i Cristian Herrera.

Gols: 0-1, Cristian Herrera (13').

Àrbitre: Saúl Ais Reig (Comitè valencià)