Remuntada, pròrroga i a la final

El Reus Deportiu iguala un 0 a 3 en contra al final de la segona part, força la pròrroga i s'acaba imposant al Concepción a la semifinal (7-5) / La final de la Copa Intercontinental la jugaran dissabte (17h) Reus i Benfica

Àlex Rodriguez -imatge d'arxiu- ha marcat els dos gols que han permès forçar la pròrroga Àlex Rodriguez -imatge d'arxiu- ha marcat els dos gols que han permès forçar la pròrroga ARXIU/ INFOCAMP
Esports Josep Cartanyà
Divendres, 15 Desembre 2017 21:12

El Pavelló Olímpic Municipal de Reus s'ha vestit de gala avui per acollir la Copa Intercontinental d'hoquei. El Reus Deportiu tenia el repte de superar en la semifinal el Concepción PC de San Juan d'Argentina, el campió sudamericà, i poder disputar la final contra el Benfica, que ha eliminat l'Andes Talleres de Mendoza per 7 a 4, en una semifinal més disputada del que s'havia previst.

El partit ha començat amb les primeres accions atacants per part del Reus Deportiu. En una d'aquestes, al minut 5, Marc Torra, ha rematat i la pilota ha semblat que ha traspassat la porteria argentina, però l'àrbitre ha considerat que aquesta no havia entrat del tot i no ha donat el gol. Poc a poc, l'equip de San Juan s'anava notant més còmode a la pista i, al minut 8, David Páez ha inaugurat el marcador amb un xut molt potent que ha batut a Càndid Ballart (0-1). I al minut 10, els argentins han agafat desprevinguda la defensa roig-i-negra amb una jugada iniciada al centre de la pista, amb una bola que han posat a l'estic de Maturano, que ha sabut enganyar al porter reusenc (0-2). El partit es complicava i l'entrenador Jordi Garcia ha demanat temps mort per donar instruccions als seus jugadors.

El Reus Deportiu ho intentava però les seves rematades s'estavellaven contra el cos del porter "Conti" Acevedo. Mentrestant, el Concepción sabia controlar el tempo del partit amb un joc més pausat i menys precipitat. I al minut 21, Raúl Marín veu una targeta blava per una falta comesa sobre un defensor argentí. L'encarregat del llençament de la falta directa, Mauro Giulani, ha fet pujar el tercer gol al marcador (0-3). I amb aquest marcador advers i un guió imprevist s'arribava al descans.

A remuntar

Al primer minut de la segona part, David Páez rep una targeta blava. Un fet que aprofita Raúl Marín per marcar la falta directa i retallar distàncies (1-3). El Reus havia fet el més difícil i, al segon minut, Marc Torra ha etzibat una xut creuat ben dirigit que s'ha col·lat entre l'escaire i el casc de la porteria argentina (2-3). El Concepción s'ha anat refent de la rauxa roig-i-negre i, al minut 36, ha culminat un contraatac amb una canonada de Mauro Giulani (2-4). Els argentins haguessin pogut ampliar l'avantatge després que Marc Torra fos amonestat amb una targeta blava per fer caure Giulani, però Damián Páez ha errat la falta directa corresponent.

Al minut 42, l'àrbitre assenyala penal favorable al Reus Deportiu, però, aquest cop, Albert Casanovas ha vist com "Conti" Acevedo rebutjava la pilota amb els peus. Però, al minut 43, els argentins fan la desena falta i el Reus torna a desaprofitar una nova oportunitat per aproximar-se al marcador ja que Marín tampoc ha pogut enganyar el porter argentí, un dels noms propis de la semifinal.

Sortosament, al minut 45, Àlex Rodríguez ha pogut retallar distàncies amb una canonada des de l'exterior de l'àrea que ha acabat al fons de la xarxa (3-4). Eren els minuts claus per la remuntada. I el mateix Àlex Rodríguez ha estat l'autor del gol de l'empat, un minut després. (4-4), que ha estat suficient per forçar la pròrroga.

Pròrroga definitiva

Al quart minut de la pròrroga, l'àrbitre xiula penal al Concepción perquè el porter ha retingut la pilota. L'encarregat del llençament, Marc Torra, ha estabellat la pilota al pal. El Concepción seguia viu però el Reus Deportiu ha dominat la primera part de la pròrroga. I al minut 57, l'àrbitre treu una doble targeta blava sobre David Pàez i Martín Maturano. La decissió ha provocat les protestes de Páez des de la banqueta i l'àrbitre ha decidit expulsar-lo amb la vermella. Raúl Marín, aquest cop sí que ha transformat la falta directa al minut 58 i ha avançat al seu equip (5-4). I en la jugada següent, Joan Salvat ha posat la cirereta del pastís amb el gol de la sentència (6-4).

A les acaballes de la segona part de la pròrroga, Casanovas és amonestat amb la targeta blava, la qual cosa ha aprofitat Giulani per marcar de falta directa (6-5). A 35" del final, els argentins han comès la quinzena falta i Marín ha arrodonit el partit amb el setè i últim gol (7-5).

El Reus Deportiu disputarà la final de la Copa Intercontinental demà dissabte, a les 17h, contra el Benfica.

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu (7): Càndid Ballart, Jan Escala, Pere Tella, Joan Salvat, Romà Bancells, Albert Casanovas, Marc Torra, Raúl Marín, Álex Rodríguez i Juan José Matilla.

Concepción Patín Club (5): “Conti” Acevedo, Martín Maturano, Damián Páez, Mauro Giulani, David Páez, Franco Giulani, Juan José Marín, Danilo Rampulla, Osvaldo Raed i Daniel A, Kenan.

Gols:
0-1, David Páez (8'); 0-2, Martín Maturano (10'); 0-3, Mauro Giulani (21'); 1-3, Raúl Marín (25'); 2-3, Marc Torra (26'); 2-4, Mauro Giulani (36'); 3,4, Àlex Rodríguez (45'), 4-4, Àlex Rodríguez (46'); 5-4, Raúl Marín (fd) (58'); 6-4, Joan Salvat (58'); 6-5, Mauro Giulani (59'); i 7-5, Raúl Marín (fd) (59').

Targetes.Blaves: Raúl Marín, Marc Torra, David Pàez, Martín Maturano, Albert Casanovas.

Targeta Vermella: David Páez.