Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Palau d’Esports dels Jocs del 2018 s’endarrereix

La quarta i darrera fase de l’obra, que depèn de la Generalitat, encara no s’ha pogut ni posar a licitació per la intervenció dels comptes del Govern / A vuit mesos de l’inici dels Jocs, la decisió ha de passar per un Consell de Ministres

El Palau d'Esports és un dels punts més icònics de l'Anella Mediterrània El Palau d'Esports és un dels punts més icònics de l'Anella Mediterrània ARXIU/ J.FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Esports Azahara Palomares / El Punt Avui
Dissabte, 25 Novembre 2017 10:14

Una de les infraestructures més importants de l’Anella Mediterrània dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2018, el Palau d’Esports que s’està construint al barri de Campclar finançat per la Generalitat de Catalunya, continua sense poder-se acabar com a conseqüència de la situació política catalana. Un cop ja enllestida l’obra de l’edifici del que s’anomenarà pavelló Catalunya, la finalització i la utilització de l’espai depenen d’una quarta fase, la que ha de proporcionar els equipaments interiors indispensables. L’obertura del concurs per a la seva adjudicació, però, no s’ha pogut ni iniciar com a conseqüència de la intervenció dels comptes de la Generalitat de Catalunya per part del Ministeri d’Hisenda.

En concret, la quarta fase del Palau d’Esports ha de tenir un cost aproximat de 2,5 milions d’euros, i incloure accions com ara la instal·lació de les grades desplegables, del parquet de la pista i del videomarcador, entre altres elements. La previsió inicial era que aquesta darrera part del contracte s’adjudiqués durant aquesta tardor, amb temps de sobres per a la seva finalització abans de l’inici dels Jocs, a finals de juny. La intervenció dels comptes del govern, però, des del mes de setembre va impedir l’inici del tràmit, segons ha confirmat la secretaria general de l’Esport. Les mateixes fonts assenyalen que la decisió d’obrir el concurs ja no està a les seves mans, sinó a les del Consell de Ministres, que és el que ha d’aprovar la despesa. El govern català, però, de moment desconeix la data en què el govern de Mariano Rajoy hi donarà el vistiplau.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, es va manifestar en tot cas “optimista” en una entrevista durant aquesta setmana amb la televisió TAC12, i va assegurar que la documentació necessària perquè el Consell de Ministres obri el concurs ja es va remetre el 17 de novembre passat. Figueras va confiar que la decisió es produeixi aviat.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament també mantenen una posició optimista. “Confiem que es produirà en breu”, van afirmar fonts municipals, que, tot i això, van reconèixer que els terminis ara ja són “ajustats”.

El Palau d’Esports, amb una inversió total de més de 18 milions d’euros, ja va tenir una tramitació complexa a l’inici del projecte, amb la renúncia de dues adjudicatàries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: